Sitemap | Avanceret søgning |

Eventyr på fodrejsen

Verdens hjeste bygning - Petronas tvilling-trnene i Kuala Lumpur - blev officielt åbnet tirsdag aften med et smældende festfyrværkeri og et laserlysshov, der var lysr mere elegant og medlevende end eks-kulturminster Jytte Hildens plat provokerende 5.maj lysstreg mellem nazisternes efterladte betonbunkers på den danske Vesterhavskyst.

Publiceret 02-09-1999

Causeway Brigde, Malaysia, onsdag den 1. september 1999

Problemet for os var bare, at det halve Malaysia jensynlig var draget til hovedstaden, for at feste med. I hvert fald var det os komplet umuligt onsdag morgen, at leje en bil eller få et tog eller fly ud ad Kuala Lumpur.

Svaret på vor kvie, kom i form af en hvid Mercedes-limousine, hvis chauffør med hotelreceptionistens diskrete puf accepterede at køre os de sidste 400 km af vores etape i Explorer-eventyret rundt om Jorden.

Airkondition, bløde sæder, god benplads og en behagelig driftsikker chauffør, der kørte mellem 130 og 1450 km i timen med en nænsomhed, som en mor ruller sin første barnevogn. Hvilken lise for vore trætte kroppe og skindøde hjerneceller.

Men at finde vej gennem Johor Bahrus labyrint af ensrettede gader ned til Causeway-broen over det smalle stræde, der skiller Malaysia og Singapore, var mere end bde han og vi formåede.

Hvis vi så tre skilte i Johor Bharu mod Singapura (Løvens By) var det vist alt - og de førte os både i øst og vest og et godt stykke ' på vej tilbage mod Kuala Lumpur.

Helt kaotisk blev det dog først da vi endelig fandt frem til den på malaysisk side nærmest hemmeligholdte grænse, hvor alt er indrettet efter, at der ikke findes rejsende på apostlenes heste, der vil over broen.

Mellem biler og den endeløse sværm af motorcykler med hjemaddragende malaysiske dagarbejdere, slæbte vi i 32 graders fugtig varme rygsække og den tunge håndbage med computere, foto- og sendeudstyr over broen og ad benbrækkende snoede trapper og kafkaske gange ind gennem Singapores nye indrejse-terminal.

Woodlands checkpoint - taking you into the next millennium pralede informationsbrochuren. For Singapore er det sikkert helt naturligt, at udelade bagageslæbende turister, når der planlægges for næste årtusinde.

Men for fodrejsende med Explorer-læs er det sagt på godt jysk: TRÆLS!

Landefakta
Malaysia
Vidste du, at landet består af Vestmalaysia på halvøen syd for Thailand samt delstaterne Sarawak og Sabah på Borneo? Hovedstaden hedder Kuala Lumpur.
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Malaysia

Klassetrin
7.-10. klasse