Sitemap | Avanceret søgning |

Selamat Datang Ke Malaysia

"Velkommen til Malysia" betyder overskriften, og vi er foreløbig på træk gennem det nordøstlige islamiske hjørne.

Publiceret 30-08-1999

Kota Bharu, Malaysia, Søndag d. 29. august

Det var her lidt nord for Kota Bharu, at japanerne den 7. december 1941 klokken 4.55 gik i land på stranden og startede den blodige march mod Singapore - 95 minutter før angrebet på Pearl Harbour, der endelig fik USA til at mande sig op og gå ind i Anden Verdenskrig.

Dagens logbogsfører kan ikke tale for de to yngre kolleger, som tumlede sig mellem de spraglede fisk i korallerne ved en af de idylliske øer uden for kysten.

Men det var en drømmeagtig, surrealistisk oplevelse at gå rundt på en strand, der ligeså godt kunne være turistbrochurens billede af et azurblåt hav, der skyllede ind på en hvid sandstrand med viftende kokospalmer, og så vide, at her begyndte Sydøstasiens ragnarok, som først endte i en paddehattesky over Hiroshima i august 1945.

Det er også her, de store læderskildpadder normalt kravler i land for at lægge deres æg i det varme sand. Men to unge franskmænd, som i to uger havde våget hver nat for at fotografere en skildpaddes landgang var ved at give op. De havde ikke set een endnu.

Helt i rygsæk-holdets Explorer-ånd måtte vi en omvej over Phuket og bruge fire forskellige transportmidler for at nå hertil til fra Songkhla:

En fjerderløs, bedaget Toyota til Hat Yai for at konstatere, at der på en lørdag hverken er tog eller fly sydpå. En lufthavnslimousine (tilgiv os Miss Money Penny) til grænsen og over i en godt træt malaysisk taxa, hvor regnen stod ind af alle vinduesrammer, mens chaufføren uden at kunne se en meter frem for sig styrede med en hånd på rattet, samtidig med at han med den anden hånd travlt brugte en klud som indvending vinduesvisker. Endelig tværs over Malaysia i en ældre Fokker 50, som var 55 minutter om at bringe os lige så langt, som vi havde brugt ni timer til at køre i diverse taxaer.

Vi overlevede - Terima Encik! (Tak være lovet!)

Landefakta
Malaysia
Vidste du, at landet består af Vestmalaysia på halvøen syd for Thailand samt delstaterne Sarawak og Sabah på Borneo? Hovedstaden hedder Kuala Lumpur.
Landeportræt
Hvis du vil vide mere
Emner
Historie

Stednavne
Malaysia

Klassetrin
7.-10. klasse