Sitemap | Avanceret søgning |

Et elefantastisk farvel

Thailand har på alle måder været en stor oplevelse.

Publiceret 28-08-1999

Thailand, lørdag den 27. august 1999

Vi har mødt masser af fantastiske mennesker, spist lokal mad, så ilden stod ud af munden - redet på elefanter og rejst rundt med alverdens mærkelige transportmidler.


HØJT TIL ELEFANT
Exploratørerne Nystrøm, Bjelland og From

Undervejs er det blevet til en række historier om mange af vore oplevelser - men langt fra alle. Det gælder f.eks. den historie om prostitution, vi besluttede os for ikke at skrive. Ikke fordi prostitutionen ikke eksisterer - for det gør den i allerhøjeste grad - men fordi det kun er en lille - og efter vores mening alt for kendt - del af, hvad der foregår i "Amazing Thailand."

Græmmelse

Men faktisk har vi flere gang haft prostitutionen tættere inde på livet, end nogen af os bryder os om.

På en af vore mange taxature gennem Bangkoks vanvittige trafik passerede vi en høj, lys europæisk fyr i følge med en thailandsk dreng på ikke mere end 12-13 år.

Vores taxachauffør rystede på hovedet og konstaterede tørt: »Lady boy.« Vi undertrykte en vis græmmelse over denne pædofile fyr, der så åbenlyst så ud til at have købt sig til sex med en mindreårig, thailandsk dreng.

Samme chauffør delte trods sin mishagsytring måske slet ikke vores forargelse, men følte sig bare snydt for en forretning. I hvert fald tilbød han os straks nogle »very nice, beautyfull girls.«

Han mente, det eneste rigtige ville være, at han ventede på os, mens vi klarede vores opgaver, så skulle han bagefter tage os ud til hans smukke kvinder. Lars forklarede ham, at vi ikke rigtig havde brug for hans kvinder - men derimod et pressende ønske om hurtigst muligt at komme frem til vores møde.

Forvirret chauffør

Det skulle vise sig at være et større problem end vi havde forudset. Chaufføren anede ganske enkelt ikke, hvor vi skulle hen. Lars måtte på forsædet vise vej gennem den labyrintiske trafik - og det gik mærkeligt nok over al forventning, selv om han blot havde været i Bangkoks heksekeddel tre-fire dage.

Undervejs gennem Thailand har vi også fundet ud af, hvor svært det kan være for tre meget forskelligt sindede voksne mænd at leve tæt sammen 24 timer i døgnet. Vi har skændtes, så taget har været ved at lette - og vi har diskuteret artikler og vinkler på historier, så de nærmest siddende, med generet pli har rejst sig og gået ind i andre lokaler.

Skreget af grin

Men vi har også leet og skreget af grin sammen, når vi sov over os og glemte at stå af toget på den rette station. Eller når vi løb ind i klassiske, amerikanske turister af typen: »Ohh my gooood - is that a real elephant.«

Den måde vi strejfer rundt på - med rygsækken på nakken og computere og kameraer som håndbagage - har ind i mellem godt kunnet få os til at miste nysgerrigheden og bare flyde med.

Jørn Donner har engang sagt, at det er en overflladisk måde at rejse på, et tegn på sentimentallitet, dovenskab eller uvidenhed. Vi får så trøste os med, at vi trods alt nok lærer ikke at være så bundet af forudfattede meninger og være mere åbne overfor virkeligheden - dette bedrageriske kludetæppe med 6 milliarder individer og myriader af kulturer.

Farvel Thailand.

Goddag Malaysia.

Landefakta
Thailand
Vidste du, at Thailand er det eneste land i Sydøstasien, der aldrig har været koloniseret af europæiske magter, landet har konstitutionelt monarki, og hovedstaden hedder Bangkok?

Thailand
Det thailandske hovedland ligger mellem Burma, Laos og Cambodia, mens en sydlig landtange løber ned til Malaysia, med Andamanhavet og Thailandbugten på hver sin side.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Thailand

Klassetrin
7.-10. klasse