Sitemap | Avanceret søgning |

Så tæt på paradis - og alligevel så langt væk

Efter endnu en hektisk rejse fra det nordligste Thailand - helt ned til sydspidsen, sidder vi nu kun et stenkast fra den mest fantastiske hvide sandstrand.

Publiceret 27-08-1999

Thailand, fredag den 27. august 1999

Men drømmen om at ligge på stranden med en iskold limonade og hovedet i skygge under en blødt viftende kokospalme forbliver en drøm.

Vi sidder inde på vort airconditionerede hotel og slås med det uforenelige tekniske udstyr, vi har slæbe den halve klode rundt, fordi Explorer-cruiseren måtte omlades i Fjernøsten og sendes uden om Sydøastasien til Madras i Indien. Der står den vel nu i sin plomberede container - med alle de faste satellit-forbindelser vi ikke kan fange på vores mobiltelefoner.

I det nordlige Thailand var det vores nødtørftigt sammenriggede billede-sendeudstyr - hentet ned fra den store email-himmel -der gav gigantiske problemer. I to timer og ti minutter sendte Håvard billeder over sin mobiltelefon (telefonregningen tør vi kun gisne om) - for bagefter at erfare, at ikke et eneste billede var nået frem.

En uforblommet trussel om at vi alle tjekkede ud øjeblikkeligt og fandt et andet hotel, fik åbnet døren til direktørens kontor - og en direkte telefonlinie uden om det umulige omstillingbord.

Men var det slemt at få mobilkontakt fra det nordlige Thailand, er det hernede ved grænsen til Malaysia den rene tortur.

Torsdag aften stressede Nystrøm i over fire timer med at få sendt en artikel hjem. Det lykkedes først, da Gerda, udlandsredaktionens fra teletype-pige omskolede tekniske layouter, med samme skrivehast som en gammel atex-maskine kan sende med, fik skrevet den dikterede historie ind på det ny futuristiske-system i Viby.

Det gik lidt, men også kun meget lidt, bedre fredag, hvor det kun tog tre timer at få en historie hjem . Stumpvis, så Lennart på elværkstedet - undskyld dataserviceafdelingen - kunne flikke dem sammen til en helhed. Hvad er al moderne teknik værd, uden disse pragtfulde uimponerede pragmatikere som Gerda og Lennart.

Tak. Tak. Tak!

Landefakta
Thailand
Vidste du, at Thailand er det eneste land i Sydøstasien, der aldrig har været koloniseret af europæiske magter, landet har konstitutionelt monarki, og hovedstaden hedder Bangkok?

Thailand
Det thailandske hovedland ligger mellem Burma, Laos og Cambodia, mens en sydlig landtange løber ned til Malaysia, med Andamanhavet og Thailandbugten på hver sin side.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Thailand

Klassetrin
7.-10. klasse