Sitemap | Avanceret søgning |

Norsk lykke

Vækkeuret skrattede kl. 4.30. Så havde vi en time til at pakke rygsækkene og få tjekket ud. Tid nok, nu vi er blevet trænet i at få computer, underbukser, notater og sure sokker proppet ned i de lynlåslukkede rygsæklommer.

Publiceret 27-08-1999

Hat Yai, Thailand, torsdag den 26. august 1999

Men kl. 4.35 gik strømmen - og værelserne blev bælgmørke som den stjerneløse nat udenfor.

Ned til reception efter lys. Men nej, den søvnige tjener, der blev sendt op på gangen, havde kun ordre til at tjekke minibaren, så vi ikke løb fra en ubetalt flaske vand til 20 baht (4 kr.).

Norsk temperament fik sat en stopper for disse løjer. Famlende efter sendeudstyr, fotografiapparater, negativer og andre løsdele spredt over hele værelset dirigerede vor fotograf på drillo'sk vis rundt med den forvirrede "lygteholder", til hver en ting var pakket i rygsækken og håndbagagen med de ekstra 40 kg, han må slæbe rundt med for at kunne sende billeder hjem.

Receptionisten havde så travlt med at lægge 20 baht for en tømt vand på regningen, at han overså en telefonregning på 2000 baht (400 kr.). Den kom han først i tanke om, da vi endelig havde fået tilkaldt, hvad vi troede var en taxa, men viste sig at være en entreprenant privatmand, som for 100 baht gerne kørte en omvej til lufthavnen inden han skulle møde på arbejde.

Vi nåede det.

Indtjekkede og lettede for den tungeste bagage gik vi om bord på Tai Airways-flyet, der skulle bringe os til Hat Yai i det sydligste Thailand.

Imod os strømmede fra flyets højttalere den lifligste norske musik - Grieg i al sin indsmigrende, kirsebærblomstrende Hardanger-fjords ynde.

Havde vores norske nordmand fra regnens vendeplads i Bergen ikke haft hjemve efter fem hårde uger på Explorer-eventyr, så fik han det nu.

I salig lykke sank han ned på flysædet og stirrede bjergtagent på flyets lille TV-lærred, hvorpå Griegs musik med norsk-norsk selvfølelse blev illustreret med storladne scenerier af sneklædte fjelde, rislende elve, blundrende fosser og idylliske fjorde.

Ja, vi elsker dette landet! Også selv om Ibsen lærte Nora at smække med døren, og Hamsun stadig lister rundt som den dybe folkesjæls forførende Pan.

Men i morgen venter endnu en uges rygsækslæb i 30 graders fugtig tropevarme.

Landefakta
Thailand
Vidste du, at Thailand er det eneste land i Sydøstasien, der aldrig har været koloniseret af europæiske magter, landet har konstitutionelt monarki, og hovedstaden hedder Bangkok?

Thailand
Det thailandske hovedland ligger mellem Burma, Laos og Cambodia, mens en sydlig landtange løber ned til Malaysia, med Andamanhavet og Thailandbugten på hver sin side.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Thailand

Klassetrin
7.-10. klasse