Sitemap | Avanceret søgning |

Barsk start

Vores start i Thailand har mildt sagt ikke været heldig.

Publiceret 17-08-1999

Bagkok, Thailand, tirsdag d. 17. august 1999

På vores første opgave ude i millionbyen Bangkok blev vi ganske enkelt væk fra hinanden - og måtte rejse hjem med hver vores Tuk-Tuk. Dernæst tilbragte vi næsten tre timer i visumkøen på den burmesiske ambassade - blot for at få at vide, at vi skulle skaffe endnu flere oplysninger, før burmeserne - måske - vil lukke os ind i deres forjættede land.

Og for at det ikke skal være løgn, var vores næste opgave i dag tæt på helt at drukne, da vi blev overrasket af troperegnen, der i dag kom alt for tidlig. Vi stod midt på gaden i et af Bangkoks slumkvarterer og ledte efter en amerikansk student, vi skulle mødes med, da regnen pludselig begyndte at vælte ned. Og mens dråberne buldrede løs på slumkvarterets spinkle bliktag, måtte vi løbe spidsrod mellem vandpytterne i jagten på vores amerikanske ven. Heldigvis gik vi kun forkert en enkelt gang. Og inde i tørvejret bød amerikaneren på koldt vand og varm kaffe, mens regnen flere steder i bygningen væltede ned gennem loftet - og satte alt under vand udenfor.

Da troperegnen efter en times tid atter stilnede af, stod der en halv meter vand på gaden udenfor. Vores norske slumfotograf betænkte sig ikke et sekund - han gik uden at blinke midt ud i vandet - som et norsk rensdyr, der passerer en elv - og begyndte at tage billeder af oversvømmelserne. Explorerholdets miljøspecialist smed sandalerne, smøgede bukserne op og fulgte med en smule betænkelighed efter. Kaptajnen derimod havde helt åbenlyst ikke lyst til at få våde fødder. Han allierede sig i stedet med amerikaneren, hvorefter de begge klatrede over et højt rækværk og slap uden om de værste søer.

Lidt senere måtte vi dog sende slumfotografen hjem til hotellet for at skifte bukser, sko og strømper, da hans iver for at tage billeder havde ført ham lukt ud i vandet fra slumkvarterets stinkende kloakker. Og stanken var så modbydelig, at selv slumkvarterets forhutlede hunde og katte gik en bue uden om ham.

Ellers tænker vi mest på at drikke. Den 35-40 graders varme tropeluft er dræbende, og vi sveder, så det driver. For første gang savner vi Explorer-bilen og dens aircondition, men det må blive ved drømmene.

Landefakta
Thailand
Vidste du, at Thailand er det eneste land i Sydøstasien, der aldrig har været koloniseret af europæiske magter, landet har konstitutionelt monarki, og hovedstaden hedder Bangkok?

Thailand
Det thailandske hovedland ligger mellem Burma, Laos og Cambodia, mens en sydlig landtange løber ned til Malaysia, med Andamanhavet og Thailandbugten på hver sin side.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Thailand

Klassetrin
7.-10. klasse