Sitemap | Avanceret søgning |

Kinesisk latterkrampe

Kineserne griner hele tiden.

Publiceret 07-08-1999

Shanghai, Kina, fredag den 6. august 1999

Det er jo rart nok. Men de tre exploratører har i flere dage i Shanghai haft en lumsk mistanke om, at det var os, de grinede af.

Den blev bekræftet i går, da vi efter en lang dag i selskab med Shanghais børsmæglere og investeringsstrateger, fortrøstningsfulde gav os i kast med en af Kinas kulinariske specialiteter: Peking-and.

Første gang, vi forsigtigt hævede spisepindene for at navigere et stykke stift grillet andeskind ned i en udefinerbar brun sovs, brød latteren løs i lokalet. Mens to tjenere havde latterkrampe, forsøgte deres venlige kollega at give os et lynkursus.

Bureauchefen gjorde sig umage med at se rigtig asiatisk ud, da han greb ud efter andeskindsstykke nummer to. Men lige lidt hjalp det. Mens bureauchefen gumlede, styrtede tjeneren ud af lokalet, mens han var ved at kaste op af grin.

"Jeg kan også bedre lide andesteg med rødkål og brunede kartofler. Og i Japan ville de aldrig have grinet af os," lød det lettere fornærmet fra bureauchefen.

Men hans PR-kampagne for Solens Rige falder efterhånden på stengrund hos både Oliebaronen og Dronningen.

Oliebaronen taler stadig henført om de fantastiske kinesiske pengeautomater, som han i øvrigt ikke behøver benytte så tit. Han var længe bekymret for, at de 180 kroner pr. filmfremkaldelse i Japan, ville dræne Norges samlede oliereserver. Derfor har han svært tilfreds med de seks kroner, han kan nøjes med at tage op af lommen i Shanghai.

Dronningen er også begejstret for Kina.

I længden kan det godt blive lidt trættende med de japanske kvinder, som smiler, bukker og aldrig taler mændene imod, mener hun.

De kinesiske kvinder gør karriere, drikker, ryger og fortæller dårlige vittigheder.

Især synet af fire seje sild, som tæskede kort på et værtshus, gav dronningen troen tilbage på, at ligestillingen måske har en chance i Asien.

Bureauchefen bliver nu ved med at fable om Japans fortræffeligheder. Det skyldes den fantastiske service og effektivitet, siger han selv.

Men man kunne jo godt få en anden tanke.

Landefakta
Kina
Vidste du, at hovedstaden hedder Beijing, at arealet er 9.600.000 km², og at befolkningen er på 1,3 milliarder mennesker?

Kina
Vidste du, at allerede 1650 f.kr. blev det første kinesiske dynasti dannet? Herefter følger omkring 3500 år med forskellige dynastier, og først da ankommer de første europæere til Kina.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Kina

Klassetrin
7.-10. klasse