Sitemap | Avanceret søgning |

På landet

Vi ville på landet. Efter at have kørt halvdelen af Japan tyndt i en tilsyneladende endeløs række af storbyer, ville vi finde det oprindelige og landlige Japan.

Publiceret 01-08-1999

Tsujama, Japan, søndag den 1. august 1999

Hvis man vil være japaner, må man jo kende sine rødder.

På motorvejskortet gik vi efter den allermindste prik.

Og pludseligt, efter timers kørsel gennem de troldagtige bjerge i Hyogo-amtet i det centrale Japan, var vi på landet. Det autentiske Japan, tænkte vi begejstrede - kilometerlange tebuskeplantager, lysegrønne rismarker og landhuse med buede tegltage. Og først og fremmest ro. Ingen trafiklarm, ingen computerspillehaller og ingen karaoke.

Men en pølsevogn'

Derude i Tsujama - stort set den eneste flække, som ikke er fundet værd at nævne i den største guidebog om Japan, fandt vi på en stille bjergvej Bjarne Hansens Pølsevogn. En klassisk pølsebod med de gode gamle ristede med det hele - både ketchup, sennep, remoulade, ristet og rå løg og naturligvis agurkesalat.

En tidligere dansk skibskok med mod på tilværelsen, har åbnet en dansk kro med flæskesteg ad libitum og en dertil hørende pølsevogn midt i japansk ingenmandsland. Og japanerne står i kø for en ristet med det hele.

Nu er vi ikke længere det mindste betænkelige ved at fortsætte optræningen til at blive japanere.

Hvis man blot 650 kilometer fra Tokyo kan få sig en rød pølse og en rullepølsemad, kan intet vælte os.

Faktisk overvejer vi at begive os i kast med de rå havsnegle igen. Hvis de garneres med en gang karrysalat, er de sikkert lige så gode som en sildemad.

Mødet med rødderne har givet os en hel ny autoritet som japanere. Explorerholdet er helt automatisk blev hævet til en anden og finere japaner-kategori.

I Hiroshima fik vi på sushibaren vores helt egne sushi lavet af vores helt personlige sushikok. Han gav os som den naturligste ting i verden sushi lavet af blæksprutteben garneret med tang. Man er vel så godt som indfødt!

Næste skridt bliver den særlige halvrå bøf i Kobe. Hvis vi nogensinde når frem.

Oliebaronen er overbevist om, at han fra toppen af en skyskraber i Hiroshima har set et vulkanudbrud.


VULKAN
Er det en vulkan eller....

Så måske er vi brændt væk af lava i morgen - eller også har oliebaronen bare været vidne til et af Japans teknologiske mirakler. Et rødglødende bjerg lavet med computerteknologi.

Vi høres ved - måske.

Landefakta
Japan
Japan er en øgruppe med fire store og adskillige mindre øer. Arealet er på 377.812 kvadratkilometer, og hovedstaden (beliggende på øen Honshu) hedder Tokyo.
Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Japan

Klassetrin
7.-10. klasse