Sitemap | Avanceret søgning |

Shimoda

Bureauchefen er - heldigvis eller beklageligvis, alt efter perspektivet - så gammel, at han bærer rundt på minder fra en fjern fortid. For eksempel fra dengang, der var en vis rimelighed i at kalde en dansk benzintank for en servicestation.

Publiceret 30-07-1999

Tokyo, Japan, torsdag den 29. juli 1999

Arvegodset blev gravet op denne smeltende varme julidag, da Explorer-bilen for første gang skulle indtage føde i sit hjemland.

På tanken i Kawasaki var der hverken selvbetjening eller lange køer af mennesker, der skulle købe bajere eller blomster.

Exploren blev dirigeret hen foran standeren af tankens bestyrer med fagter, som de kendes fra lufthavne, når et jumbojet skal styres det sidste stykke hen til rampen.

Derefter gik alle mand i gang.

På et tidspunkt knoklede fire personer m/k med at forsøde tilværelsen for Exploren. Den fik diesel, nusset motoren og pudset ruder, selv om forrudepudseren måtte hente en trappestige for at nå.

I afskedens stund stormede to mand ud på gaden og standsede trafikken, så der var fri udkørsel -hvorefter begge mænd bukkede, som var de til afdansningsbal.

Exploren med Dronningen ved rattet satte kursen mod Yokohama - igen. For sandt at sige er det japanske motorvejssystem ikke af samme kvalitet som tankstationerne hvad angår anvisninger til endnu ikke-færdigt uddannede japanere.

»Her var vi for lidt siden, men dengang kørte vi derovre,« havde oliebaronen udbrudt forbløffet, mens han pegede på motorvejens modsatte kørebane.

Ved de talrige betalingssteder stod smilende mænd og opkrævede styrtende summer i vejskatter. Men en enkelt ældre herre var decideret sur.

»Det er nok fordi, han har stået der siden 1950,« mente baronen.

Siden indtraf sandhedens øjeblik for bureauchefen fra JP-Center Tokyo, Dronningen af Christiansborg og Den Norske Oliebaron.

De var nu blevet så japanske, at de sad iført yukataer i tatamirummet på den ryokan, hvor de havde indlogeret sig. Udsigten til at skulle sove på gulvet (og til fire kakerlakker på størrelse med markmus) kunne ikke skræmme dem bort fra det kulinariske højdepunkt.

Alle tre inhalerede hver deres gigantiske rå (men dog døde) havsnegl og sendte en venlig hilsen til deres indre japaner.

Landefakta
Japan
Japan er en øgruppe med fire store og adskillige mindre øer. Arealet er på 377.812 kvadratkilometer, og hovedstaden (beliggende på øen Honshu) hedder Tokyo.
Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Japan

Klassetrin
7.-10. klasse