Sitemap | Avanceret søgning |

Ny gejst

Efter en skuffende dag, hvor drømmen om at blive japanere forekom længere væk end nogensinde, kom der ny gejst over Explorer-holdet.

Publiceret 29-07-1999

Tokyo, Japan, onsdag den 28. juli 1999

»Vi gør ligesom japanerne. Vi tager ud og møder nogle udlændinge,« sagde exploratørerne i munden på hinanden.

I aftentimerne er Roppongi distriktet, hvor udlændinge holder til. Her ligger de irske pubber, de amerikanske barer, de italienske spisesteder, de trendy diskoteker, de snuskede værtshuse plus nogle etablishementer, der vel nærmest er en slags hospitaler.

I hvert fald er personalet, der præsenterer sig personligt på fortovet eller kan ses på farvestrålende reklamefotos omdelt af chekkede unge mænd med mørke solbriller, ofte unge kvinder iført korte sygeplejeskeuniformer.

Mange grupper af halvsløje japanske mappemænd med balanceproblemer tager mod tilbuddet om behandling.

Tro mod opgaven forberedte vi os grundigt. Det er skik blandt de indfødte at indtage øl, sake og rå fisk for at få den rigtige ansigtskulør og give tøjet dets krøllede udseende.

Vi blev dog ikke så japanske af forberedelserne, at vi også måtte en tur på sygehuset.

I stedet drog vi nu forklædt som »japanske kontorfolk efter fyraften« på Motown, og her gik det rigtig godt -især efter at vi havde fået en kamikaze. Det er navnet på en drink, der lige præcis virker sådan. Bartenderen mente at den både indeholdt vodka og tequilla, men virkede i øvrigt ret ubekymret over, hvad der ellers blev hældt i.

Vi var nu så godt forklædt, at ingen fattede mistanke.

Dronningen fik en stor rød blomst og blev inviteret til modeopvisning på et hotelværelse næste dag af en generøs italiensk gentleman.

Burauchefen mødte en herre fra Mauritius, som han bankede i pool.

Oliebaronen var måske ikke forklædt så godt som de andre. Han mødte i hvert fald en anden japansk kontormand, der netop var taget ud for at møde udlændinge. Det var han vældig rutineret i. Han havde været i over 100 lande sagde han hele tiden og pointerede, for ligesom at imponere baronen, at han havde været i Bergen to gange.

Vi følte os meget japanske, da morgensolen ramte vores øjne og gjorde dem rigtigt skæve.

Landefakta
Japan
Japan er en øgruppe med fire store og adskillige mindre øer. Arealet er på 377.812 kvadratkilometer, og hovedstaden (beliggende på øen Honshu) hedder Tokyo.
Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Japan

Klassetrin
7.-10. klasse