Sitemap | Avanceret søgning |

Rovdyret og luksusdyret

Vi var netop kørt ind på en tankstation i sædvanlig selvsikker stil parat til at modtage andre bilisters nysgerrige spørgsmål og beundrende blikke.

Publiceret 07-06-1999

HOMER, ALASKA D. 6. JUNI 1999

Pludselig blev der trykket i et voldsomt påtrængende horn og en mand viftede os væk. Han ville til pumpen. Den slags opførsel er vi ikke vant til her på de nordlige breddegrader, hvor vores safariudstyrede bil altid modtages venligt og med åbne arme. Bag os holdt en kæmpebus med 65 passagerer -troede vi. Men det viste sig at være et ægtepar fra Palmdale i Californien, der på etagen ovenover kiggede ned på os gennem deres tonede ruder.


OVERMAND - Explorer-rovdyret fandt sin overmand på alle måder - en autocamper med anhænger

Vi holder utrolig meget af vores diesel-Toyota, men den blegnede ærlig talt ved siden af dette udstyrsstykke af en bus, der havde det hele: Soveværelse, et badeværelse på størrelse med vores Toyota, stort køkken og alt inden for elektronik -blandt andet en sammenklappelig parabolantenne.


OVERMAND
Explorer-rovdyret fandt sin overmand på alle måder - en autocamper med anhænger

Det mest imponerende var, at vi kunne spejle os i deres velpudsede hjulfælger, så vi benyttede lejligheden til lige at se om der sad noget i tænderne.

Bilens kælenavn "Rovdyret" virker noget komisk heroppe i Alaska, hvor vores motor blot er en lille symaskine sammenlignet med de maskiner, vi møder på landevejen.

Og så mangler vi noget afgørende, for rigtigt at gøre os gældende: En ekstra bil, som vi trækker efter os. Det giver status.

Ægteparret fra Californien havde en Ford Bronco, der cirka er på størrelse med vores bløddyr.

Det gav os megen inspiration. Næste gang Jyllands-Posten skal køre Jorden rundt, bør vi have en tilsvarende bus, hvor de kreative hjerner kan hvile ud, mens et par chauffører står for kørslen og en sød pige laver vores tre retters middag.

Når vi nærmer os målet, spænder vi Explorer-bilen fra og ruller hen til vores reportage. Modellen skulle være driftsikker: Den er afprøvet af Frank Esmann fra TV-A, den gang han "kørte" USA tyndt på en Harley Davidson motorcykel.

Alaska har det med at sætte drømmerier og vilde planer i gang. Alting synes muligt, når man befinder sig her på toppen af verden, hvor friheden virker uindskrænket, og man tager et fly, hvis man skal på indkøb.

Hver gang vi runder et sving og et nyt eventyrligt bjerglandskab åbenbarer sig for os, kigger vi på hinanden. Jo, den er god nok. Vi drømmer ikke.

Dagens vildtbarometer:

1 brun bjørn (grizzly)
19 sorte bjørne
4 Moose (Alaska elg)
7 amerikanske ørne
13 rensdyr
1 hvid bjergged
2 hulepindsvin

Temaer
Landeportrætter
Hvis du vil vide mere