Sitemap | Avanceret søgning |

Moooose

"Moooose. Moooose. Moooose!" Hvis man ikke kendte den psykologiske baggrund ville man måske tro, at Jørgensen var gået amok. Hans dybe brøl i kabinen fik Stroyer og Ulveman til at flyve op af sædet fra en dyb søvn og nærmest hamre hovederne mod loftet.

Publiceret 01-06-1999

Talkeetna, Alaska d. 1. juni 1999

Stroyer greb reflektorisk kameraet og eksponerede ukontrolleret ud gennem forruden.

Ulveman greb ud efter den særlige røde "Grab and Run" pose under forsædet, som eksploratørerne skal tage med sig under en katastrofeflugt fra bilen.

Posen indeholder en signalpistol med lyspatroner, tåregasspray, et kassettebånd med Leo og Sussi og bogen "How to shit in the woods".

Jørgensens brøl havde sin naturlige baggrund. Efter 6.400 kilometer havde Jørgensen spottet den første Alaska elg, som vi efterhånden ikke længere troede på vi ville få at se.

Efter få sekunder fik Ulveman og Stroyer rystet søvnen ud af hovedet, mens Jørgensen vendte Explorer-bilen på to hjul i et U-sving over landevejen mellem Fairbanks og Anchorage. Nede af en sidevej stod den. Den så stor, dum -men også meget flot ud med sit fantastiske gevir. Et pragteksemplar.

Stroyer og Ulveman måtte modvilligt komplimentere Jørgensen for, at han både havde kunne køre bil og kigge ned af sideveje efter Alaska-elg, mens de snuppede en lur.

Vi rullede langsomt bilen ned af sidevejen mod Moosen. Drejede til venstre ned af en lille skovvej for at køre rundt om den. Men da vi nåede ned til det banelegeme, hvor den havde stået, var den væk.

Vi parkerede bilen og gik op på en bunke jernbanesveller, der gav os overblik over området. Men Moosen var forsvundet netop, som vi skulle til at nyde og fotografere det store dyr.

Alligevel lettede opdagelsen stemningen i kabinen. Vi troede efterhånden, at vi var de eneste mennesker i Alaska, der ikke havde set Moose. At vi ydmygende måtte indløse en billet til Anchorage Zoo for at se den.

Opdagelsen har -sammen med adskillige spotninger af rensdyr og hvidpotede harer -sat gang i vildbarometeret igen. Vi var nærmest euforiske i British Columbia efter 18 bjørne på to dage, men siden er tempoet i vildtopdagelserne sat ned. Nu går vi efter ulv og brun bjørn. Vilddyret i os er genoplivet. De sidste truede dyrearter skal vi nok også få indfanget.

Dagens Vildt Barometer (siden Seattle).

1 Moose
20 hvaler (cirka)
19 sorte bjørne
13 rensdyr
4 amerikanske kongeørne
1 hvid bjergged
Utallige hvidpotede harer

Temaer
Landeportrætter
Hvis du vil vide mere