Sitemap | Avanceret søgning |

Klondike Kate

Efter en hel dags søgen, stod den nymodens udgave af alle guldgraveres drøm lyslevende foran Explorerholdet på Diamant Tooths Gerties, Dawson City's hotteste dansested.

Publiceret 28-05-1999


Klondike Kate har godt fat om Ulveman og sekundet senere planter hun det formastelige kys på hans pande.

Iført et imponerende violet dansepige-kostyme plantede hun med et afsæt på 125 kilo et flot læbestiftkys på skipper Ulvemans pande og bød ham op til can-can på den historiske scene foran hundredvis af hujende guldgravere, desperados og Texas-turister på dette ødemarkendes uartigste sted midt i det sagnomspundne Klondike-område.

Enhver kaptajn-autoritet blev taget fra ham, da dansepigen Louise iførte ham et danseskørt samt pandebånd med fjer.


Klondike Kate (1)
Klondike Kate har godt fat om Ulveman og sekundet senere planterhun det formastelige kys på hans pande.

Efter fem minutters ubestemmelig stepdans som partner for den betydeligt mere adrætte Louise, modtog Ulveman rødmende forsamlingens hyldest.

Nede i salen var Stroyer og Jørgensen opløste af grin. Men noget var gået galt. I virkeligheden havde Ulveman og Stroyer bag om ryggen på Jørgensen bedt om, at Jørgensen blev trukket op på scenen. Men dansepigerne havde ikke forstået vinket.

Ulveman havde stadig Klondike Kate4s uvaskelige læbestiftskys som et kært minde i panden, da han sammen med det øvrige hold ved midnat vandrede hjem i højt solskin. Dawson City ligger på så unikke breddegrader, at solen på denne årstid aldrig går helt ned.

Fremfor at blive latterliggjort på scenen havde Jørgensen brilleret ved Roulette-bordet og kunne forlade Diamant Tooth Gerties med 200 canadiske dollars i lommen.

Det blev punktum for en hård dag i ødemarken på jagt efter den skjulte guldmine.

Tidligt om morgenen var det lykkedes Jørgensen at udfritte hustruen til en guldmineejer et håndtegnet kort, der viste, hvordan vi kunne finde frem familiens mine langt ude i bjergene. Kortet viste sig imidlertid så mangelfuldt, at holdet efter 27 km.4s kørsel ad jord-og grusveje måtte spørge et hold vejarbejdere til råds.

"Well , I er langt hjemmefra," konstaterede formanden eftertænksomt.

"Herude forsvinder mange fremmede, men som regel finder vi knoglerne før eller senere," grinede han.

Efter at have passeret flere skilte med tekster som "Strangers, keep out!" lykkedes det dog Explorerholdet en halv time senere at finde frem til minen.

Men trængslerne var langt fra forbi. Manden, vi skulle interviewe, sad på sin bulldozer langt ude i et månelandskab, bestående af endeløse dynger af opgravet grus, jord og mudder. Med firehjulstrækket sat til masede Explorerbilen sig dog i fin stil frem til målet, og guldgraverne var nærmest himmelfaldne over dansk besøg derude, hvor ellers kun elge, bjørne og ulve forstyrrer freden.

Temaer
Landefakta
Canada
Vidste du, at hovedstaden hedder Ottawa, at arealet er 9.976.000 km², og at befolkningen er på 33,2 millioner mennesker?
Landeportrætter
Hvis du vil vide mere