Sitemap | Avanceret søgning |

Exploratører til vands

Søren kigger på Jakob. Jakob kigger på Søren. Uret kigger på dem. Det viser kvart over fem.

Publiceret 08-01-1999

Smith strædet, chile d. 8. januar

Lørdag morgen. Om halvanden time glider en af Chiles smukkeste gletchere forbi deres søvndrukne snuder.

Mens Knud måtte lægge sig i kahytten, har explorerholdets yngste kræfter siddet den hele lange nat i bilen på dækket af det gode skib Puerto Eden og transmitteret otte billeder til en fotoserie og en artikel.

Nu kigger de igen på hinanden. Sikken nogle klatøjne. Det er over 23 timer siden at telefonen ringede og over-exploratør Henrik Thomsen ajour med udviklingen og bilens tilstand.

Siden blev der repareret dieseltank, skrevet tre artikler og ordnet et dræbende bureaukrati med rederiet, der indtil mandag morgen fragter JP Explorer nordpå mod byen Puerto Montt.

Derfor opgav vi for en halv time siden at gå i seng. Nu var natten næsten slut og vores eneste chance for at se gletcherne i Smith-strædet var at holde os vågne.

Der blev hygget under arbejdet i den fastsurrede bil. Proppen blev trykket i bund på noget rødvin mens CV Jørgensen spillede melankoli på cd'en.

To artikler skulle skrives færdig, før færgen stævnede ud fra Puerto Natales, og bølgerne ville gøre satellit-telefonens transmission besværlig.

Alle går vi rundt og leder som besatte nogen finder noget og andre sig selv alle mister noget ingen kan erstatte nogen går omkring og slår tiden ihjel.

Tak til CV for de smukke ord.

Det er ottende døgn i trøk med forlidt søvn.

Men vi vil se de gletchere.

Bilens motor er tændt på det åbne dæk. Vi trækker 220 volt.

Søvnige sømænd lusker rundt.

De er koksgrå i ansigterne og arbejder som zombier.

Vi stirrer igen tomt på hinanden. Ser vi de gletchere og går i seng , kommer vi i hvert fald aldrig op for at skrive logbog til lørdag.

Så den skriver vi også.

Hold k..., hvor er vi trætte.

Landefakta
Chile
Vidste du, at hovedstaden i Chile hedder Santiago, at landets areal er på 736.900,00 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 16,3 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Chile

Klassetrin
7.-10. klasse