Sitemap | Avanceret søgning |

Hotelværelse med forhindringer

Vi ved ikke helt, hvad vi skal bruge vores nye navne til.

Publiceret 14-05-1999

Portland, Oregon, d. 13. maj 1999

I indianerreservatet er formel-1-fotograf Gottfredsen blevet omdøbt til Grov Eating Bull, Asbjørn hedder nu Karse Cut Paleface, mens Ullerup lyder navnet Big Chief Pow Wow.

Her i Oregons smukke hovedstad, Portland, er indianere og fortiden en smule yt. Her handler det om fremtidens folk som Paul Allen, medstifter af Microsoft og en af verdens rigeste mænd.

Blandt meget andet ejer han også byens stolthed, basketball-holdet Trail Blazers, der i disse dage forsøger at spille sig frem til finalen i USAs bedste division. For at give sit hold og tilskuerne optimale betingelser byggede Paul Allen sportspaladset Rose Garden midt i byen.

Det er blot et af de arkitektoniske værker, som Portlands indbyggere er stolte af. Et andet er arkitekten Michael Graves pastelfarvede rådhusbygning, Portland Building, der er udsmykket som en bryllupskage.

Byen er hyggelig med vejtræer i downtown og stemningsfyldte pladser. Flodernes stålbroer og pakhuse går for indbyggerne op i en højere enhed med rafting, camping, skiing og vandring i oplandet.

Desværre er hotellerne i midtbyen alle røget op i en klasse, hvor selv ikke Asbjørns kuponhæfter og prangermetoder får prisen ned i et leje, hvor Explorer-budgettet kan være med.

Vi forsøger os på Estate Hotel. En langhåret eksistens ved indgangen betror os, at hotellet er for »programmes.« Receptionisten henviser helst til politistationen rundt om hjørnet. Men hun har da ledige værelser -på månedsbasis. Prisen er lav nok, men kræver daglig deltagelse i et afvænningskursus for småkriminelle stof-og alkoholmisbrugere.

Det lykkes at opstøve et motel. Og efter tre kvarter lykkedes det at få Sherise bag skranken til at afbryde telefonsamtalen med sin mor.

Ikke uventet lykkes det for Eating Bull alias Formel-1-fotografen at snuse sig frem til en italiensk restaurant. På Cusina spiser vi pizza, mens Askingbjørn udsætter endnu en tjener for det obligatoriske forhør.

»Jeg kan kun sige, at I er kommet til det mest afslappede sted på jorden,« afparerer han: »Desuden er vi mere miljøbevidste end alle andre steder i USA.«

Rygning er tilladt i hans bar. Vi bestiller et glas øl mere -madfotografen bestiller italiensk rødvin -og vi undrer os over, at vi begynder at længes hjem.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere