Sitemap | Avanceret søgning |

Parforholdets gåde

Vi føler os brændt af. Ikke kun udbrændte. Regulært afbrændte.

Publiceret 06-05-1999

Interviewaftalen med bestseller-forfatteren og parforholdseksperten, John Gray, er klar og bekræftet, da vi ruller op foran hans sommerbolig i skovene uden for San Francisco præcist på det aftalte klokkeslet.

Manden har tjent en formue på at skrive bogen "Mænd er fra Mars, Kvinder er fra Venus". Den giver forklaringer på, hvorfor mænd og kvinder skændes, og gode råd om, hvordan man redder et ægteskab.

Vores mål med interviewet er at give læserne en eksperts mening om, hvorvidt ægteskabet vil overleve ind i det næste årtusind. Eller om alle børn i verden er dømt til at blive skilsmissebørn.

Spørgsmålene mangler ikke. Dette kunne være blevet vores private terapitime.

Hvordan redder man f.eks. sit ægteskab, hvis man rejser tre uger til Californien med vennerne, mens ens højgravide kone lider derhjemme med bækkenløsning og ansvaret for to små børn og en netop opgravet terrasse?

Eller hvad stiller man op med sit eget liv og børnenes, hvis hustruen pludseligt skulle få nok af ægteskabets snærende bånd og stikke af med en lotto-millionær?

Eller er det tilrådeligt at kaste sig ud i nye eventyr med troløse kvinder, når man allerede flere gange har brændt fingrene på mangeårige, etablerede forhold?

Vi får ingen svar. John Gray er ikke hjemme. En sekretær kommer ud og beklager næsten hjerteskærende, at guruen desværre har været nødsaget til at aflyse alle sine interview-aftaler med kort varsel.

Hun forsøger at mildne stemningen ved at give os John Grays seneste boghit. Et kort øjeblik føler vi os opstemte.

Bogen hedder "How to get what you want".

Alt tyder på, at Gray er den rette at spørge. Han ser ud til at få, hvad han peger på. Sommerhuset ligner en strandsvejsvilla og ligger i en eksklusiv liebhaverlandsby. Ved at give simple, lommefilosofiske svar på de banale, men ofte traumatiske spørgsmål i livet har han opbygget et konsulent-imperium med talrige kurser i parterapi.

Endnu har det ikke fået skilsmisseprocenten i USA til at falde.

Men det har fået hans salgstal til at stige.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere