Sitemap | Avanceret søgning |

Rovdyret på randen

Rovdyret har fået feber. Ikke nok med, at hun brummer og ryster, varmen er også begyndt at brede sig faretruende. Bunden under passager-og bagsædet føles som en brødrister.

Publiceret 03-05-1999

San Francisco d. 3. maj 1999

Ingen af os aner, hvad hun fejler, og nu er det weekend. Vi gætter på, at vores safarivogn har fået et godt gammeldags anfald af jalousi.


EN SORT CORVETTE - Årsag til jalousi

Indrømmet, vi holder os ikke tilbage, da vi i en halv time savler over den sorte Corvette. Sportsvognen holder på en parkeringsplads og viser tænder ud mod det brusende Stillehav.


EN SORT CORVETTE
Årsag til jalousi

Vi stopper egentlig for udsigtens skyld, men opdager så den strømlinede sportsvogns lavprofildæk og sidespejle. 340 hestekræfter leveret af 8 forvoksede cylindre under en enorm potensforlænger af en kølerhjelm svæver mindre end en meter over jorden. Den får vores rovdyr til at minde om en overvægtig flodhest.

Vi forestiller os, hvordan Corvetten klistrer til asfalten, mens vores krænger og hopper. Hvordan den spinder, mens vores brøler. Måske bruger den endda mindre brændstof end vores.

I vore bagagerum ligger overlevelsesudstyr til både Sahara og Antarktis samt det meste af en Toyota i reservedele. Læg dertil overvægten fra Gottfredsens rosinboller, Ullerups daglige tøjindkøb og Asbjørns dåser med cola og rootbeer. Vi har en bil, der knap kan nå mellem tankstationerne.

Corvettens ejere hilser pænt, men afviser vores tilbud om at bytte lige over. De kender godt JP Explorer, for de kommer begge fra Århus. Mennesker mødes de mest underlige steder, og de kører i de mest forskellige biler.

Flere er ellers begyndt at vinke og spørge om, hvad vi er for nogen? De fatter ikke helt, at nogen kan finde på at køre jorden rundt. Men de vil gerne med.

Vi har forladt landevejene og Los Angeles, den forvoksede forstad uden bykerne. Her i San Francisco stiger folk ud af deres biler og går frit rundt i gaderne.

Ved første lyskryds spørger en bums, om han må få en dunk med benzin fra taget. Han forklarer, at han netop er kommet fra Los Angeles og tilfældigvis er løbet tør for benzin. Han vil også godt nøjes med 30 dollars. Pengene skal han nok sende senere.

Ved første øjekast virker San Francisco bestemt ikke kedelig.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere