Sitemap | Avanceret søgning |

Rovdyret i topform

Staben fra det fire etager høje Toyota-værksted i West Hollywood var chokerede. Ikke blot skjulte der sig under Explorer-bilen flere tons sand, mudder og støv fra Sahara og Amazon-junglen.

Publiceret 29-04-1999

Santa Monica Mountains, Californien, torsdag den 29. april 1999

Hovedrengøringen åbenbarede også tre af Ulvemans lakridsstænger, Rubins brasilianske sambaskørt og Lorenzens iltmasker fra Andesbjergene. Flere af Thomsens løsslupne afrikanske glasperler skabte problemer i gearkassen.


FÆRDIGT ARBEJDE - Efter to dages kærlig pleje af rengøringshold og mekanikere hos Toyota i West Hollywood er rovdyret igen i topform

Vores rovdyr var hårdt såret. Mindre af alverdens vaskebræt-agtige jordveje end af mødet med eks-exploratørerne. Værkstedets folk afleverede en fyldt affaldssæk med hittegods fra alle afkroge af bilen og verden.


FÆRDIGT ARBEJDE
Efter to dages kærlig pleje af rengøringshold og mekanikere hos Toyota i West Hollywood er rovdyret igen i topform

Nu er vi begyndt på en frisk. Rovdyret stinker af vinylspray, lakken stråler af polercreme, og motoren skinner som nypudset sølvtøj. Det tog rengøringsholdet og mekanikerne to dages arbejde at give den selvtilliden tilbage.

Servostyringen er repareret, dækkene er afbalanceret, og rovdyret er nu klar til hårnålesvingene op langs Californiens vestkyst. En gruppe af Toyotas medarbejdere mødte op for at tage en bevæget afsked, og salgschefen foreslog at ringe til den lokale avis for bringe en artikel med fotos af en Explorer før og efter.

»Det her er bare det mest interessante, jeg har oplevet længe,« indrømmede han.

Men tid er kilometer, og vi forlod Los Angeles for at søge op ad Californiens vestkyst, som alle fortæller er en oplevelse værd. Efter endnu a hard days work svingede vi i går eftermiddag ind hos Jørgens ungdomsven fra Skanderborg, génforskeren Lars, der med sin amerikanske hustru Donna og sønnen Peter på seks bor i Thousand Oaks i bjergene lige bag surfstranden, Malibu.

Vi har kun været afsted i en uge, men det føles som tre. Alene det at komme ind i et rigtigt hjem efter billige moteller med tynd kaffe var en overvældende oplevelse.

Bøffer og kæmperejer på grillen i haven tilsat californisk rødvin gjorde beslutningen overskuelig, da vi også blev budt på overnatning. Efter en turisttur til Hidden Valley, hvor flinke folk som Sylvester Stallone og Sophia Loren har deres private hesteranchs, sluttede aftenen med et varmt, boblende bad i vennernes jacuzzi.

Folk klager over det for årstiden usædvanlige kolde klima i Californien. I Thousand Oaks var der varmt, og vi faldt i søvn som små drenge i drømmeland.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere