Sitemap | Avanceret søgning |

Big is beautiful

»Lad os føre dig ind i det nye årtusind.«

Publiceret 25-04-1999

Los Angeles, Californien, søndag den 25. april 1999

Fra skiltet brager ordene i pink ud mod os i San Diego. Derinde bag spejlglasset må findes selve svaret på JP Explorers hedeste drømme.

Cheferne har sendt os ud for at tage forskud på det nye årtusind. Vi vil ikke skuffe dem og hugger bremserne i for at se nærmere på stedet.

I San Diego er perspektiverne for næste årtusind åbenbart ret håndfaste: Stedet tilbyder topløs dans og servering.

Stillehavets bølger bruser på venstre side, men er ikke i stand til at overdøve Rovdyrets syngende dæk, da vi igen finder op på Freeway nummer fem og sætter kurs mod Los Angeles.

Vejen har seks baner i hver retning. Bilmoden varierer mellem rappe sportsvogne, pick-up trucks med brede sutter og kæmpemæssige flydere udstyret med otte cylindre, aircondition og holdere til det obligatoriske papkrus med milkshake eller cola.

Kvindernes svaghed for potente firehjulstrækkere fjerner interessen for vores Explorer-bil med safariudstyr på taget. Vi er lidt skuffede, men konkluderer, at der skal mere til at imponere et folk, der flyder i forbrugsgoder og ikke synes at kende grænser. Det virker utroligt, at Rovdyrets snart 250 dages hærgen er foregået på samme planet.

Der er verdener til forskel på Californien og på den fattige landsby på grænsen mellem Mauretanien og Mali, hvor kvinder og børn med guldringe i øret og næsen for et halvt år siden flokkedes om Exploreren. Fordi de aldrig havde set lignende, og fordi de ville spejle sig i dens ruder og sidespejle.

Ind mod kæmpebyen Los Angeles bliver trafikken tættere og vejnettet uoverskueligt.

Byen rutter med pladsen og fylder som hele Sjælland. Endeløse forstæder med industrier, indkøbscentre, parkeringspladser, altsammen i beton, stål og glas.

Hollywoods drømmeverden er svær at genkende.

Vi slutter dagen i restauranten på toppen af hotel Bonaventure. Højhuset med en roterende bar øverst viser sig at være et sandt arkitektonisk mareridt.

Alle etager med organisk buede betongange har udsigt til smagløse vandbassiner og motionsredskaber. Det tager os en time at finde udgangen.

Hvem sagde »big is beautiful?«

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere