Sitemap | Avanceret søgning |

Et såret rovdyr

»Welcome to San Diego, how are you guys doing?«

Publiceret 24-04-1999

San Diego, Californien, fredag den 23. april 1999

Europæiske handlende burde tvinges på efteruddannelse i Californien, hvor kunsten at lokke dollars op af lommen på kunder med et smil er en livsstil.

Udsøgt service og velvilje over for fremmede møder også ekspeditionen på den fortovsrestaurant, hvor et hold exploratører over californisk rødvin sender stafetten videre til det næste.

Ulveman, Funch og Wrem møder op med det karakteristiske exploratør-udtryk, øjnene indstillet på uendeligt. Mætte af indtryk efter flere ugers strabadser tværs over USA. Afløserne, Asbjørn, Gottfredsen og Ullerup kæmper mod jetlag. Men er tændte.

Det er mere, end man kan sige om Explorer-bilen. Gensynet med rovdyret giver et jag dybt ind i sjælen. Bilen, der har bragt JPs exploratører halvvejs rundt om kloden, er hårdt såret af mødet med verden.

Da Ullerup i oktober kyssede dyret farvel i Ouagadougou i Burkina Faso, havde den overlevet Saharas ørken og Malis mudderhuller. Siden har jordveje i Sydafrika og bjergpas i Chile lagt en kraftig dæmper på chancerne for at charmere sig ind på andre, storskrydende fire-hjuls monstre og velformede dollargrin.

En forlygte er smadret, den ene bagskærm er fæstnet med tape, og de to rækker dunke på den sammensvejsede tagbagagebærer rasler som en sparegris. Dertil er servostyringen gået. Bilen, der tidligere reagerede som en antilope, er i dag træg som en kamel. Motoren, der gennem Sahara spandt som en panter, lyder nu mere som et forkølet æsel.

De miljøbevidste amerikanere må korse sig, da vi åbner bagdøren, og en sky af støv, brasiliansk hø og sand fra Arizonas ørken truer med at sætte en af San Diegos attraktioner ud af spillet. Et springvand med en ti meter høj, lyseblå plasticsøjle og vand sprøjtende ud af plastic pelikannæb. Doneret af San Diegos taxachauffører med støtte fra foreningen af Mødre Imod Spirituskørsel.

»It never rains in Southern California,« lover sangen, men det passer ikke altid. Den eneste, der nyder undtagelsen, der bekræfter reglen, er rovdyret. Den bliver vasket for første gang i meget lang tid. Desværre kun udvendig.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere