Sitemap | Avanceret søgning |

Bedst bag rattet

Endelig var det afgørelsens time. Som tre små drenge har vi hver dag, tre uger i træk, højlydt diskuteret hvem af os, der er bedst til at køre bil.

Publiceret 22-04-1999

Los Angeles, Californien, onsdag den 21. april 1999

»Kørefejl,« lød den lynhurtige og ubarmhjertelige kritik fra de to andre, når chaufføren var lige lovlig langsom til at overhale en anden bilist, eller når det kneb med at finde vej.

Men hvordan skal tre små drenge -der alle tror, at de er et sandt vidunder bag rattet -afgøre, hvem af dem, der har været bedst på de i alt cirka 8.500 kilometer på kryds og tværs over USA ?

Vi blev hurtigt enige om, at det var nødvendigt med en skriftlig afstemning, når vi nåede frem til Stillehavet. Men på forhånd var det naturligvis udelukket, at vi kunne stemme på os selv. Resultatet ville jo uundgåeligt blive, at vi hver især fik en stemme -vores egen.

Derfor skulle vi i den hemmelige afstemning stemme på en af de andre exploratører.

Ifølge reglerne havde vi hver især to minutter til at argumentere for, hvorfor de andre netop skulle stemme på en af deres arvefjender.

Funch tabte lodtrækningen og skulle derfor begynde:

»Det afgørende for mig er, at alle når sikkert hjem til koner og børn uden skrammer. Jeg behøver ikke bevise noget. Michael har kørt så aggressivt, at baghjulet har hvinet, mens Steen har kørt forkert flere gange,« lød det noget tårepersende argument.

Derefter fik Ulveman ordet:

»I er begge to fremragende bilister, men der kan kun være en vinder. Jeg har kørt sikkert og koncentreret. Og samtidig har jeg formået at fuldende missionen uden unødvendige forsinkelser. Jeg har ikke ligget bag ved en pensionist i sneglefart i lang tid,« sagde Ulveman med et indirekte spark til Steen, der til alles irritation forsømte at overhale en langsom bilist på vej frem til Grand Canyon.

Wrem var yderst personlig i sine argumenter:

»Michael har lært at køre i en rød MG Sportsvogn i Ordrup, mens Søren har kørt i brugsuddelerens bil i Thisted, hvor der kun er et stoplys. Vores tur viser, at jeg har den erfaring og ekspertise, der gør, at jeg er den eneste rigtige vinder,« lød det.

De retoriske udfoldelser var slut -nu skulle der navne på stemmesedlerne.

Wrem vandt med to stemmer, mens Ulveman fik en. Og dermed burde sagen være afgjort. Alligevel kastede Ulveman og Funch sig ud i en indædt diskussion, hvor de stadig hævdede, at de var de bedste bilister.

Det eneste positive ved, at vores tur snart er slut er, at vi får lov til at køre vores egne biler uden hånende kommentarer fra de andre exploratører.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere