Sitemap | Avanceret søgning |

I det stive puds

Efter syv måneder i Afrikas sand og jungle, saltsletter og regnskov i Sydamerika er Explorer rullet ind i ganske anderledes omgivelser. Man kan kalde dem civiliserede.

Publiceret 08-04-1999

Atlanta, torsdag d. 8. april 1999

Vi føler os ikke lige frem som nutidens Dr. Livingstone, og derfor bærer vi hverken tropehjelm eller khakishorts.

I USA skal der en anden påklædning til, hvis man skal føre sig frem som exploratør og journalist. Især hvis man vil snakke med beslutningstagere. Det kan muligvis opfattes som charmerende at møde op i snavset t-shirts, shorts og gummisko til en interviewaftale, men mere sandsynligt er det, at amerikanerne vil betragte det som en fornærmelse.

Vores problem er, at vi kører rundt i en safaribil, hvor der kun er to små rum lige over hvert baghjul afsat til personlig bagage. Samt lidt ekstraplads i kassen, der rummer køkkengrejet. Der skal nemlig være plads til vores 500-kilos værktøjskasse i bilen.

Hvordan pakker man et mørkt jakkesæt og velstrøgne skjorter ned i lille beskidt rum? Det lader sig ikke gøre med noget godt resultat.

Journalister på farten behøver naturligvis ikke at ligne omvandrende dress-men, men der kan dog godt være et vist niveau. Indtil i dag havde vi klaret os uden en mere formel påklædning. Vores afslappede Explorer-stil passede fint til Miamis narkopoliti, pigerne langs Daytona Beach, pensionisterne i Fort Meyrs, de indsatte i ungdomsfængslet i Jacksonville og lokalbefolkningen i North Carolinas bjerge. Men til dagens opgave i Atlanta var der ingen vej uden om: Jakker og skjorter måtte frem.

Ulveman var iført en lettere krøllet - men ellers nobel - mørkegrå jakke. Funch bar en måske lidt for dristig sort-hvid prikket sag, der skjulte folderne bedre, mens fotograf Wrem fandt sin bedste jakke frem fra udsalget i Blå Kors, der kunne konkurrere med et stykke krøllet staniol.

Vi forsøgte forgæves at presse folderne væk under vores 500-kilos værktøjskasse.

Ganske rigtigt blev vi mødt af mørke jakkesæt, hvide skjorter og slips. Trods vores lidt nussede og krøllede udseende faldt vi ikke fuldstændig igennem. Vi opgav at forklare, at de lidt uregelmæssige folder på kryds og tværs i virkeligheden skyldes, at vi har udstyr med til at klare en hvilken som helst nødsituation, hvor den end måtte opstå.

Nu er jakkerne pakket ned igen - men kun midlertidigt. På et tidspunkt vil de igen blive støvet af, og vi vil forsøge at udrydde de værste krøller, når andre vigtige beslutningstagere i USA vil modtage JP Explorer.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere