Sitemap | Avanceret søgning |

Explorer-bilen ikke designet til USA

"Se -de er bange for at løbe tør for benzin". Badegæsterne i Flordia har fået sig mange grin over vores udstyrs-stykke af en bil.

Publiceret 06-04-1999

Florida, USA den 5. april 1999


Explorerbilen blev noget til grin, da den med masser af benzin på taget og feltudstyr kørte gennem Florida.

 Mens vi ruller ned af stranden og prøver at se seje og kosmopolitiske ud, finder vi langsomt ud af, at ikke alle forstår meningen med at have 10 reservedunke på taget.

Vi gider ikke råbe Sahara og Amazon-jungle efter dem alle sammen.

Når bilen har passeret, håber vi, at de forstår, at nummerpladen "DK 20004" betyder, at pladen hverken er fra Florida eller nogen anden amerikansk stat - men fra Danmark. Og at køreturen derfor ikke hele vejen er foregået langs seks-sporede motorveje med otte benzintanke til rådighed ved hver afkørsel.


Explorer-bilen ikke designet til USA (1)
Explorerbilen blev noget til grin, da den med masser af benzin på taget og feltudstyr kørte gennem Florida.

Det at løbe tør for benzin -eller noget som helst andet -er ikke en del af amerikanernes psyke. Her er det en katastrofe, hvis benzinen stiger fra syv kroner til 7,25 kroner -for fire liter.

Explorer-bilen er ikke lige frem designet til USA. En amerikaner ville aldrig proppe sin bil med en cirka 500-kilo tung værktøjskasse, som det tager tre mand at løfte ud med efterfølgende rygsmerter. Hvad skal man bruge den til?

De 10 reservedunke -også kaldet jerrycans blandt Sahara-specialisterne - betyder blot, at bilen er 2,60 meter høj og ikke kan køre ned i nogen parkeringskælder. Vi er med andre ord på spanden, når vi kører ind i storbyerne. Satellit-telefon, køleskab, soveposer, telt m.v. er rart at have med, men i virkeligheden ganske overflødigt, når et motel-værelse både er billigt og konfortabelt.

Vi er så småt begyndt at udforske bilen og finde dens indre logik. Sydamerika-holdet havde efterladt 10 dåser brasilianske sardiner. Dem vil vi videreeksportere til Japan fra Alaska i juni. De havde også efterladt et nøgenfoto af sig selv, som læserne allerede er blevet belemret med to gange.

From "man to man": Vi siger tak.

Kaptajn Rubin har øget vores stress-niveau ved at prale med at hans tre Sydamerika-hold producerede 140 historier og ovenikøbet optrådte nøgen i avisen to gange.

"Slå den!", skriver han udfordrende i brevet, der var klistret til rattet. Vi gør opmærksom på, at vi befinder os i dydens eget hjemland, hvor den slags billige tricks hverken er lovlige eller smagfulde.

Men svar følger.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere