Sitemap | Avanceret søgning |

I drømmeland

Explorerholdet har været en tur i drømmeland.

Publiceret 09-03-1999

Castelo de Sonhos, Brasilien, d. 8. marts

De frokostsultne maver var begyndt at knurre, da bilen rullede forbi et skrammet byskilt med navnet Castelo de Sonhos -Drømmenes Slot.

Bag skiltet lå et ramponeret værksted med rustne biler, en faldefærdig fragtcentral, et kontor for Anonyme Alkoholikere og en politistation med en enkelt sørgmodigt udseende landbetjent, som må have gjort sig skyldig i den groveste form for pligtforsømmelse, før han blev deporteret til Drømmenes Slot.

Kun et par strejfende svin var på gaden i den skyggeløse middagstime -de få synlige individer var krøbet i ly for solen under halvtagene, hvor de sad med et tomt -eller måske var det bare et drømmende -blik.

Hvorfor er det altid de mest lusede småflækker, der har de mest prangende navne, tænkte exploratørerne.

Så faldt deres blik på en restaurant med et appetitvækkende navn: Det gyldne Grillspyd.

De rykkede i døren. Den var låst. Gennem de revnede vinduer kunne de se væltede borde i en stor bunke og to sovende hunde.

Deres maver krympede af skuffelse.

En mand i en rød pickup rullede op på siden af Explorerbilen. Han sagde, han arbejdede i skoven -ligesom de fleste andre i Drømmenes Slot.

»Der er ingen fremmede, der forstår, hvordan livet virkelig er heroppe,« sagde manden.

»Der bliver sagt så meget vrøvl. Vi får skylden for, at skoven bliver fældet, men farmerne er meget værre. De har bare bedre forbindelser til politikerne.«

De tre exploratører spurgte, hvor de kunne få noget at spise.

Manden trak opgivende på skuldrene.

Så kørte exploratørerne mod nord -væk fra Drømmenes Slot.

Mens de drømte om en dejlig frokost.

Landefakta
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?

Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 188 millioner mennesker?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Brasilien

Klassetrin
7.-10. klasse