Sitemap | Avanceret søgning |

Landevej BR 070

Dyret har stor appetit og æder vejstrækninger med store klumper i. Vi æder malariapiller.

Publiceret 28-02-1999

Landevej BR 70, Brasilien, mandag den 1.marts

Det er mørkt, men vi skal fremad. Kaptajn Jakob styrer med fast og rolig hånd, Kim studerer kortet, og fotografen skriver logbogen.

Efter besøget hos skraldets dronning i Belo Horizonte købte Kim en CD med Garbage og hans yndlingsnummer: »I'm only happy when it rains.«

Vi nærmer os Amazonas i regntiden.

Ifølge vejrudsigten vil Kim blive en meget lykkelig mand.

Tidligere på dagen spiste vi frokost under et skyggefuldt træ. Vi nød det og fortalte vittigheder, som ikke skal gengives her.

Et ungt brasiliansk par ankom i en bil af ældre model, hvis sider udvidede og trak sig sammen i bastante rytmer. Bilens stereoanlæg var større end motoren. Parret steg ud og skottede til vores køretøj. For yderligere at sætte den gode stemning i vejret, og sikkert i den bedste mening, åbnede den unge mand bagagerummet, hvor to højtalere optog hele pladsen. Nu skulle der være fest.

Det høreskadede par nød det i fulde drag.

Explorerholdet sad og råbte til hinanden i et par minutter, overvejede at tage en konfrontation, men besluttede, at det alligevel var på tide at komme videre.

Lidt senere sidder Kim i sine egne tanker og kigger ud over de mennesketomme landskabet. Så siger han stille: »De strør ikke om sig med byerne her.«

Nu kniber Jakob øjnene sammen, stirrer frem på vejen og spørger, om det ikke er usædvanlig mørkt.

Fotografen svarer nej og siger, at det bare skyldes, at kaptajnen ikke har fået sin vitaminpille i dag. Kim dykker straks ned i tasken og kaster en pille i munden på Jakob.

Kim uddeler hver morgen vitaminpiller indeholdende hele alfabetet og det meste af mineralriget til holdet, men i morges smuttede det.

Han anbefaler også på det kraftigste, at vi skal spise hvidløgspiller.

Den ide er lidt sværere at sluge.

Landefakta
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?

Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 188 millioner mennesker?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Brasilien

Klassetrin
7.-10. klasse