Sitemap | Avanceret søgning |

Fodbold for folket

Skulle Helveg have tacklet Rivaldo? Skulle Schmeichel have haft handskerne på Rivaldos hug?

Publiceret 25-02-1999

Tres Lagoas, Brasilien d. 24. februar

Som ofte før på JP Explorers færd gennem Brasilien er den famøse VM-kvartfinale det helt store debatemne. Denne morgen er scenen henlagt til den rustikke reception på Hotel Roma i Tres Lagoas, hvor JP Explorer har gjort pause for natten.

Bag skranken sidder William, som er af den faste overbevisning, at Schmeichel ikke havde en chance over for Rivaldos velplacerede skud helt ude ved venstre stolpe.

JP Explorerholdet er delt i flere fraktioner, som blandt meget andet slår til lyd for, at Rivaldo skulle have haft en hård tackling lige på det rigtige tidspunkt (Jakob), at Schmeichel var for langsom (Kim), og at fodbold er meget sjovt at fotografere, men møghamrende kedeligt at se på i fjernsynet (Ole).

I øvrigt er tesen om, at fodbold er den bedste reklamesøjle, blevet mere end bekræftet.

Selv i de mest ydmyge flækker kender gud og hver mand Danmark.

»I blev jo næsten vores carrasco -banemand -men også kun næsten,« sagde en til os i et sted, der kaldes Correa de Almeida.

»Men også kun næsten.«

På grund af fodbold har Danmark fået en plads i brasilianernes bevidsthed. De ved ikke præcist, hvor landet ligger -mange af dem i hvert fald -men de kender det alligevel.

Og det er ikke for det dårlige.

»Laudrupi, Bryan e Michel. E Schmeichel, kæmpestor og god -og ham den anden Elkjær Larsen, caramba livsfarlige spillere.

De danskere er vist meget sjove, mener brasilianerne, men hvad dælen var det for en positur, Brian Laudrup lagde sig i efter målet til 2-2.

Det var da vist ikke rigtig rigtig machoagtigt, synes de.

»Vi fik jer næsten, svarer vi.

slut

Landefakta
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?

Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 188 millioner mennesker?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Brasilien

Klassetrin
7.-10. klasse