Sitemap | Avanceret søgning |

Smittefri exploratører

Alle på Explorer-holdet er sunde og raske. Det har vi sort på hvidt fra dr. Ribeiro i Niteroi.

Publiceret 23-02-1999

Niteroi, Brasilien d. 22. februar

Dr. Ribeiro har taget vores puls, trykket os på maven og banket os på knæet og derpå underskrevet tre fine erklæringer om, at der ikke kan sættes en finger på vores helbred.

Det vidste vi sådan set godt i forvejen, men indianerne i Xingu-reservatet i den sydlige udkant af Amazon-junglen forlanger at se dokumentation.

I to måneder har JP Explorer arbejdet på at få tilladelse til at besøge indianerne, som kun i ganske særlige tilfælde tager imod gæster udefra.

Det har været en langsommelig proces, som har involveret både den brasilianske ambassade i København, den danske ambassade i Brasilia, den brasilianske indianerstyrelse og ikke mindst det lokale stammeråd.

Xingu-indianerne har modtaget kopier af samtlige sider i vores vaccinationsbeviser og pas -inklusiv de blanke, de kender vores journalistiske baggrund i detaljer, navnene på vores koner og børn, og de ved, hvor vi bor.

Nu kan de så snart lægge dr. Ribeiros status over vores øjeblikkelige helbredstilstand oven i stakken af papirer. Og den er afgørende. Sygdomme importeret af europæere er en vigtig forklaring på, at der kun er omkring 300.000 indianere tilbage af de flere millioner, som engang levede spredt ud over hele Amazonskoven.

De tilbageværende har ikke råd til at tage flere chancer.

Heldigvis ser det ud til, at de mange bureaukratiske anstrengelser er ved at give bonus. Indianerne har meddelt, at de vil tage imod JP Explorer, når vi engang i næste uge kommer på de kanter.

Hvis de sidste praktiske detaljer ellers falder på plads.

Hvis vi tager en gave med og lover, at vi ikke skriver nedsættende om stammen.

Og hvis jordvejene ikke skyller væk i regntiden.

Landefakta
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?

Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 188 millioner mennesker?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Brasilien

Klassetrin
7.-10. klasse