Sitemap | Avanceret søgning |

Exploratørerne vil tage fusen på redaktørerne

Et spørgsmål har længe været genstand for ophedede diskussioner blandt os sydamerikanske eventyrere og vovehalse: Kan man køre tværs gennem verdens største regnskov midt i regntiden?

Publiceret 22-02-1999

Rio de Janiero, Brasilien, søndag d. 21. februar

Der er så vidt vides ingen danske journalister før os, der endnu har været vanvittige nok til at gøre forsøget, men nu sker det.

Det nye JP Explorer-hold, som sent i aftes blev samlet i Rio de Janeiro, har fået til opgave at forcere Amazonas på den værst tænkelige årstid, mens himlens sluser står på vid gab, og to en halv meter regn vælter ned over jordvejene i junglen.

Hjemme på avisen har redaktørerne bag JP Explorer givet en forklaring, som tilsyneladende holder vand:

For at Explorerbilen kan passere Ildlandets kolde sydspids og Alaskas isnende nordspid i begge egnes sommermåneder, er der ingen vej udenom. Den brasilianske regnskov må krydses i regntiden -februar og marts.

De tre exploratører i bilen frygter, at redaktørerne har skjulte motiver og tænker mere på oplaget end på os:

Som erfarne bladfolk ved de udmærket, at de værste rejser ofte giver de bedste historier.

Nu sidder de i tørvejr i Viby og venter på, at vi kører fast i mudderhullerne og bliver revet med af strømmen i de rivende floder, hvorefter de vil ringe til os på satellittelefonen efter frokosten, overdænge os med ros og billig smiger og opfordre os til 'endelig at holde ud, for læserne er vilde med den slags'.

Men vi har luret dem, har vi, og vi er fast besluttet på, at os skal de ikke få ram på.

Vi vil de kommende uger berette om, hvordan vi elegant styrer udenom alle mudderhullerne, og hvis vejen er skyllet væk, sejler vi bare på floderne i stedet for. Det bliver os, der tager fusen på de skruppelløse redaktører ved at få en fantastisk rejse gennem regnskoven.

Håber vi.

Landefakta
Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 190 millioner mennesker?

Brasilien
Vidste du, at hovedstaden hedder Brasilia, at arealet er 8.511.965 km², og at befolkningen er på 188 millioner mennesker?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere
Emner
JP Explorer

Stednavne
Brasilien

Fag
Dansk

Klassetrin
7.-10. klasse