Sitemap | Avanceret søgning |

At gråne med værdighed

Så er den gal igen. Jakob er mobset. Han har klemt de sidste rester ud af tuben med Kalles Kaviar, og Jesper er sur, fordi han endnu ikke har set en søløve.

Publiceret 19-01-1999

ANTOFAGASTA, CHILE D. 19 JANUAR

»Hr. Fotografen« må igen tage over. Ellers bliver det ikke til noget med den logbog.

Vi er nu nået til Atacama-ørkenen. Verdens tørreste. Et fantastisk sceneri lige for øjnene af os. Totalt øde. Ingen vegetation. Sand, sandbjerge, sten og sand igen.

Egentlig skulle man tro, at tre unge mænd midt i 30erne ville fordrive de mange køretimer med lange, men simple dialoger om det modsatte køn.

Sådan er det nu ikke.

Ikke altid i hvert fald.

Men da samtalen i bilen begynder at handle om, hvem vi helst vil ligne, når vi bliver gråhårede, bliver det for meget for mig. Jeg søger desperat efter en udvej, mens mine skrivende kolleger fabler om Sean Connery, Harrison Ford og Clint Eastwood. Små, ligegyldige mænd.

Vejen bliver min redning. Pludselig bliver den hullede og ujævne hovedvej afløst af et jomfrueligt stykke asfalt:

Bilens CD-spiller kan måske bruges.

Slidtage fra Europa, sand fra Sahara og støv fra Sydafrika har givet den en kort levetid.

Der er ingen tid at spilde. Jeg beordrer total stilhed i bilen og kaster CD'en i. Et nummer man altid bør medbringe på lange rejser. »Drive all night« med Bruce Springsteen. En stemningsfuld, stille, smuk og meget intens ballade.

Lyset forsvinder langsomt, da solens sidste stråler kaster lange skygger over det nordchilenske landskab. Tre unge mænd trækker vejret dybt og slapper omsider helt af. Vi har vist hinanden billederne af vores koner, kærester og børn. Sågar et foto af en der endnu ikke er født.

Et sjældent øjeblik. Med fugtige øjne længes vi virkelig hjem.

Da sker det.

Jeg slipper rattet, lukker øjnene og smiler, da vi kører frontalt ind i solnedgangen.

Tak Bruce.

Landefakta
Chile
Vidste du, at hovedstaden i Chile hedder Santiago, at landets areal er på 736.900,00 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 16,3 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Chile

Klassetrin
7.-10. klasse