Sitemap | Avanceret søgning |

Kalles Kaviar og lakridskonfekt

Jagten på de forsvundne sardiner, som Afrikaholdet i sin tid glemte i Explorer-bilen, er midlertidigt afblæst.

Publiceret 16-01-1999

Santiago, Chile, fredag d. 15. januar 1999

En nødhjælpspakke fra Danmark er nået frem.

Med stor snilde og vovemod lykkedes det for ekspeditionens nye exploratør, Jesper, der i dag afløser Knud bag rattet, at smugle op til flere dåser sardiner forbi de benhårde og bevæbnede chilenske toldere.

Med tårer i øjnene modtog Søren, Knud og Jakob de dyrebare fisk, da den støvede og ramponerede Explorer-bil torsdag rullede ind i Chiles hovedstad, Santiago.

Jakob blev dog først for alvor glad, da han fik overrakt to tuber af den underlige svenske specialitet »Kalles Kaviar», der straks blev åbnet og prøvesmagt.

I nødhjælpspakken fra Danmark indgik også rigelige mængder lakridskonfekt, men det blev straks gemt for Knud. Poserne bliver først åbnet i dag, når vi - efter planen - drøner videre nordpå mod Bolivia, indianerlandsbyer, kokainplantager - og måske højdesyge!

Alt afhænger dog af, om vi får Explorer-bilen tilbage. I går blev den afleveret på værksted til et gennemgribende eftersyn.

Men først skulle bilen tømmmes totalt, og hotelpersonalets bekymring voksede i takt med bunken af udstyr og kasser, der blev slæbt ind i hotellets foyer. Også det svedige rejsetøj blev straks langet over disken til en tiltrængt vask.

Den revnede forrude bliver nu endelig skiftet, men vi må stadig køre videre med den hullede dieseltank, der først kan skiftes i Rio de Janeiro om mange uger. Vi har fået friske nødtuber med tætningsmasse fra Danmark. Men holder tanken mon? Og når vi over saltørkenen og gennem junglen i Brasilien?

Kan vi måske bruge »Kalles Kaviar» til at lappe tanken med?

Før vi kører nordpå tager vi i dag afsked med exploratør Knud, der i går chokerede alle med endnu et spansk guldkorn - »Es un perro solitario» - det er en ensom hund.

slut

Landefakta
Chile
Vidste du, at hovedstaden i Chile hedder Santiago, at landets areal er på 736.900,00 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 16,3 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Chile

Klassetrin
7.-10. klasse