Sitemap | Avanceret søgning |

Hundetricket

Hundetricket synes at være JP Explorers største aktiv, når der opstår uventede problemer, for det afleder opmærksomheden fra det, sagen egentlig drejer sig om.

Publiceret 15-01-1999

SANTIAGO, CHILE D. 14 JANUAR 1999

Og nu har tricket oven i købet sparet avisen for penge.

Det begyndte jo med, at holdet i tide og utide brugte vendingen es un perro -det er en hund -, fordi Knud stort set ikke kan andet på spansk. Senere blev det udvidet til das ist ein Hund.

Og i går tog holdet et skridt videre, da Explorer-bilen kørte på hovedvejen nær Chillan efter et møde med politikaptajn Meza i Parral.

De tre i bilen kørte netop og talte om, hvor hurtigt man egentlig må køre på en motorvej i Chile.

Så stod de der.

To færdselsbetjente med en radar dirigerede Explorer-vognen ind til siden.

»Taler I spansk eller engelsk,« spurgte de på dårligt engelsk.

»Vi kan kun en smule engelsk,« svarede Jakob, der taler flydende spansk. »Kender I forresten kaptajn Meza,« forsøgte han også som en afledning.

Jo, det gjorde de, men vi havde altså kørt for hurtigt.

Og så kom Knud med sit es:

It's a dog, sagde han, selv om der ikke var nogen hund.

Det skabte en vis forvirring, og betjentene opgav til sidst ævred. Efter udveksling af et par høflighedsfraser - og en oplysning om, at man kun må køre 100 km/t på motorvejene i Chile.

Og da vi havde været oppe på 119, var bøden måske blevet på 1000 kroner.

Men sådan er vi sparsommelige her om bord.

Når dette læses, er JP Explorer -forhåbentlig -i Santiago, hvor der sker en udskiftning på to fronter. Knud rejser hjem, fordi hans ration af opdagelsesrejse er brugt op. Han afløses af fynboen Jesper Kongstad.

De to tilbageværende, Søren og Jakob, har allerede besluttet, at afledningsmanøvren også skal udskiftes. Den bliver herefter donde está la mantequila?

Hvor er smørret?

På syngende fynsk.

Det bliver smukt.

Landefakta
Chile
Vidste du, at hovedstaden i Chile hedder Santiago, at landets areal er på 736.900,00 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 16,3 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Chile

Klassetrin
7.-10. klasse