Sitemap | Avanceret søgning |

Søgang gør søvnig

»Sig mig, kan I tre gutter ikke finde på andet end at sove?«

Publiceret 11-01-1999

OMBORD PÅ PUERTO EDEN, SYDLIGE CHILE, D. 10. JANUAR 1999

Matheden har midlertidigt sænket sig over Explorer-holdet, der efter tusindvis af kilometer gennem Patagonien og Ildlandet har taget ophold på passager- og fragtskibet "Puerto Eden", som skal bringe dem fra Puerto Natales i det sydlige Chile op til Puerto Montt - en rejse på knap 2000 kilometer.

Vi er anbragt i en smal fire-m/k-kahyt, hvor den heldige? 4. person er englænderen Elizabeth. Hun tager det pænt, at vi okkuperer det meste af kahytten med satellitelefoner, computere og fotoudstyr. Vi har forklaret hende, at avisen skal ud, og det kan den ikke komme uden alt udstyret.

Men som sagt undrer hun sig over, at tre halvvoksne mænd kan sove meget. Og vi må erkende, at briksene virker som magneter på os.

Vi forklarer, at vi har kørt tusindvis af kilometer, mange nætter kun har sovet fire-fem timer, slidt som heste, sultet og lidt - og hvad vi ellers kan finde på af undskyldninger.

Hun lægger imidlertid også mærke til, at Knud er nogenlunde frisk trods de nævnte strabadser.

Han er loyal og fortæller ikke, at Jakob og Søren altid er dem, der går sidst i seng.

Han konstaterer blot, at de ikke er begunstiget med hans råstyrke.

»Nå, er du så stærk,« svarer de og sender ham ned i bilen for at skrive dagens logbog.

Den sidder han og fægter med, mens skibet forlader smult vand og bevæger sig gennem den åbne Golfo de Penas på Chiles Stillehavskyst, hvor der ifølge besætningen skulle være en del søgang. Her fra bagsædet af Explorer-bilen ser Golfo'en nu ret fredelig ud.

Skribenten kan fra samme position også se et rødt skab med påskriften "Estacion de bombero."

Hvad det betyder, ved han ikke, men det lyder farligt.

Og sagen vil nu blive undersøgt.

Landefakta
Chile
Vidste du, at hovedstaden i Chile hedder Santiago, at landets areal er på 736.900,00 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 16,3 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Chile

Klassetrin
7.-10. klasse