Sitemap | Avanceret søgning |

Hul i tanken

»Det var Knud, der kørte, det var Knud, der kørte.« Ja, den er god med dig, Lorenzen, din sladrehank, men det var vel ikke Knuds skyld, at der på den hullede grusvej til naturreservatet Torres del Paine 130 kilometer mod vest lå en sten, som slog hul på Explorer-bilens dieseltank, hvorefter brændstoffet fossede ud?

Publiceret 08-01-1999

PUERTO NATALES, CHILE D. 7. JANUAR 1999

Her stod vi så to mand stærk på den gudsforladte vej uden holdkaptajn Rubin, der var blevet tilbage på spøgelseshotellet Lago Sarmiento for at skrive en artikel færdig om Antarktis.

De første 100 kilometer havde været uden problemer; ingen punkteringer, ingen nye revner i den efterhånden maltrakterede forrude, med god plads, fordi vi er sluppet af med Lexmark, og velforsynede med vand, chokolade og karameller, der udgør hovedingredienserne i forplejningen om bord, da vi i rodet endnu engang har opgivet at finde de sardindåser, Explorers Afrika-hold i sin tid efterlod.

Fotograf Lorenzen, der er blevet lovlig kålhøgen, efter at han forleden skrev sin første logbog, havde givet Wilhelmsen lov til at sidde bag rattet. Det var tidlig morgen i et utrolig smukt landskab, og der blev ikke sagt meget.

Som kom braget.

Og diesel fossede ud.

Explorer-bilen er udstyret med flere hundrede reservedele, og Lorenzen gik straks i gang. Selv Wilhelmsen, der er bedre til at betjene kniv og gaffel end bolte, møtrikker, skruetrækkere, strakte sig ind under vognen. Hullet blev nødtørftigt lukket med halvanden tube flydende pakning.


Hul i tanken (1)
Den lyseblå genstand til venstre er Knud Wilhelmsen og lidt til højre ligger der noget brunligt, hvor man aner to arme, det er Søren Lorenzen. De er i færd med at samarbejde om at påføre dieseltanken flydende pakning.

De vendte slukørede hjem til Rubin, der så påfaldende frisk ud i betragtning af, at han havde siddet ved computeren det meste af dagen.

Joh, han havde måske nok taget sig en skraber. Joh, den kom vist nok til at vare længe.

Nå, nu har vi fundet en mekaniker her i Puerto Natales.

Så mon ikke JP Explorer fortsætter?

Landefakta
Chile
Vidste du, at hovedstaden i Chile hedder Santiago, at landets areal er på 736.900,00 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 16,3 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Chile

Klassetrin
7.-10. klasse