Sitemap | Avanceret søgning |

Rådne sokker

Øøh, har du ikke lige en kuglepen? Hvad er den her ledning til? Må jeg låne noget af din tandpasta? Har du nøglerne?

Publiceret 06-01-1999

PUENTA ARENAS, CHILE D. 5 OKTOBER 1999

Det var uundgåeligt; det måtte ske. Ikke nok med at man fotograferer, fremkalder film, sender billeder, skifter hjul, reparerer bilens udstyr, ringer til diverse ambassader og taper forruden sammen.

Nu er »Hr. Fotografen« også blevet sat til at skrive, og naturligvis mens Knud og Jakob lystigt fylder sig med kaffe og ristet brød.

Knud er ofte i nærheden af Jakob. Jakob kan nemlig sproget, og det er praktisk, når man skal bestille mad. Egentlig burde han jo selv være i stand til at ordne den sag, for han øvede sig flittigt med enetimer i spansk inden afrejsen.

Jeg har regnet ud, at det må have kostet avisen 3400 kroner per ord: »Es un perro, no grande,« siger han og smiler stolt, hver gang vi passerer en hund, der ikke er stor.

Vi har nu nået det 15. rejsedøgn, og trætheden melder sig i perioder. Nætterne med fire-fem timers søvn sætter sit præg. Eksempelvis blev Jakob forskrækket, da han under måltidet på det lokale sandwicheria opdagede, han havde glemt at tage sikkerhedsselen på. Så har man kørt for længe.

Mine sokker er langsomt begyndt at gå i forrådnelse og holdkaptajnen er begyndt at »stille« sine bukser om aftenen. De er stive af skidt. Det problem har Knud ikke. Til trods for den sparsomme plads i bilen, har han medbragt tøj til adskillige måneder. Sågar en oppustelig plasticramme med at fotografi af datteren har han slæbt med. Da jeg foreslog, han kunne tage luften ud for at spare plads, kunne jeg se, han nu vidste, hvor han skulle gemme sin chokolade.

Vi andre har fået endnu en opgave, der skal løses. Vi skal simpelthen have vasket.

Helst en af de nærmeste uger.

Landefakta
Chile
Vidste du, at hovedstaden i Chile hedder Santiago, at landets areal er på 736.900,00 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 16,3 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Chile

Klassetrin
7.-10. klasse