Sitemap | Avanceret søgning |

Nye vanskeligheder

Explorer-bilen er løbet ind i nye vanskeligheder. Efter nogle dage med fire punkteringer, defekte pærer og en revnet forrude, håbede vi, at den hellige grav endelig var velforvaret.

Publiceret 03-01-1999

Chile, søndag d.3. januar 1999

I sikker forvisning herom cruisede vi rundt i omegnen af Ushuaia, og mens vi gennem den revnede forrude nød udsigten til de sneklædte bjergtoppe, diskuterede vi, om de 10 dåser sardiner, som JP Explorers Afrikahold havde efterladt, ville være nok til næste del af rejsen, 700 kilometer grusvej i øde egne frem til Punta Arenas i Chile. Vi mente, det kunne gå an.

Vi havde ydermere overtalt hotellet til at vaske vores snavsetøj, så vi i det mindste ville se nogenlunde anstændige ud, når vi skulle krydse grænsen mellem Argentina og Chile.

Vi var med andre ord i godt lune. Selv Knud, der dagen forinden havde været slidt ned til sokkeholderne, så nu lysere på tilværelsen. Måske også fordi de to andre på holdet har lovet ham en ekstra dåse sardiner, når den tid kommer.

Men ingen får lov at blive i Paradis.

Vi havde netop parkeret Toyota'en ved en udsigtspost, da en mystisk, gulligt udseende skabning trængte sig ind på os. Vi kunne ikke rigtig forstå, hvad den sagde, men den pegede ned under vognen:

Dieseltanken lækkede!

Derfor kører vi nu rundt for at finde et værksted, som kan klare problemet, så vi slipper for at få vort nyvaskede tøj sølet til.

Det problem skal vi imidlertid nok klare.

Værre er det med skabningen. Den insisterer på at følge med på resten af turen, og i forvejen er der ikke megen plads at give af i Explorer-bilen med dens telte, soveposer, kommunikationsudstyr og sardindåser.

Men den har allerede mast sig ind på bagsædet.

Og vil kun oplyse, at den hedder Lexmark.

Så nu står vi med endnu et problem.

Hvordan slipper vi af med den?

Landefakta
Chile
Vidste du, at hovedstaden i Chile hedder Santiago, at landets areal er på 736.900,00 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 16,3 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Chile

Klassetrin
7.-10. klasse