Sitemap | Avanceret søgning |

En rystende oplevelse

Sideskærmen hænger i laser, udstødningen er hullet, tagbagagebæreren brækket, en siderude smadret og en forlygte knust.

Publiceret 02-12-1998

MKUSHI, ZAMBIA, D. 2. DECEMBER

Afrikas interessante vejnet er begyndt at sætte sine spor. Og det er ikke kun exploratrice og exploratører, der lider under de halsbrækkende etaper.

Også bilen er mærket af de rystende oplevelser. Ikke mindst dem gennem Zambias storslåede nationalpark Lower Zambezi, hvor elefantflokke, zebraer, bøfler og bavianer konkurrerer med det ufremkommelige terræn om at være stedets største attraktion. Her kører man sjældent i tredje gear, og vi måtte for første gang gå i første low.

Mudder, rullesten og uoverskuelige vandgrave er hård kost for selv et terrængående køretøj.

Med loddekolbe, Gun Gum, plexiglas og spændebånd gør holdkaptajnen og fotografen ellers alt, hvad de kan - men end ikke fingersnilde, grene og gaffatape kan i det lange løb udføre varige mirakler.

I flere dage har bilen været lappet sammen til noget, der minder om en aflagt Flintstone rekvisit.

Men nu skal det være slut.

Vi har sendt det udraderede køretøj til service, og der venter mere end blot et almindeligt »check up« af styretøj og bremser.

Den venlige mekaniker smilte bredt over vores lange liste og den ramponerede bil, der ikke længere er kongeblå men rødbrun af Afrikas størknede mudder.

Men, som han påstår, er Zambias vejnet netop bygget til sådanne biler. Ind imellem kunne vi dog ønske, at de førte den omvendte politik og satsede på biler, der passer til nogle bedre veje.

Landefakta
Zambia
Vidste du, at hovedstaden hedder Lusaka, at arealet er 752.614 km², og at befolkningen er på ca. 10,5 millioner mennesker?

Zambia
Zambia grænser op til Angola, Congo-Kinshasa, Malawi, Mozambique, Namibia, Tanzania og Zimbabwe. Landet er på 752.614 kvadratkilometer, og hovedstaden er Lusaka.

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Zambia

Klassetrin
7.-10. klasse