Sitemap | Avanceret søgning |

Luksus for bilens skyld

Det er altså ikke fordi, vi bryder os særlig meget om det. Faktisk foretrækker vi at sove i telt eller overnatte i stråtækte hytter.

Publiceret 24-11-1998

VICTORIA FALLS, ZIMBABWE, D. 24 NOVEMBER

Men ind imellem er vi ganske enkelt nødt til det.

Som her i nat, da vi bor på et ganske godt hotel med aircondition, swimmingpool og 14 tommer TV.

Det har selvfølgelig intet at gøre med vores egen trang til en smule luksus her midt i de afrikanske strabadser.

For blandt ægte exploratører og exploratricer er der kun àn ting der virkelig tæller.

Nemlig bilens sikkerhed - der til ethvert tidspunkt er ligefrem proportional med kvaliteten af explorerholdets nattesøvn.

Vi kan simpelt hen ikke falde til ro, hvis der er nogen som helst fare for, at det kære køretøj bliver udsat for pilfingre eller lokale indbrudstyve.

Som den anden nat, da vi alle tre midt om natten vågnede våde af angstens sved ved en billyd, der mindede forbløffende meget om vores. I hvert vores værelse fór vi hen til vinduet for at sikre os, at ingen stak af med den dieseldrevne ven. Ja, holdkaptajnen nåede endda tydeligt at se for sig, hvordan lømlerne havde truet sig til et sæt nøgler hos fotografen.

Så er der fare på færde - og lige præcis denne by vrimler med lommetyve og andre suspekte elementer - foretrækker vi hoteller med parkeringspladser bevogtet som modsatte fængsler.

Omgivet af private sikkerhedsfolk, avanceret walkie talkie udstyr og 3000 volt i det omkringliggende elektriske hegn - ja, så sover vi som små børn.

Ikke fordi vi bryder os særlig meget om det.

Det er alt sammen kun for bilens skyld.

Af HENRIK THOMSEN

METTE MEJLVANG

og MIK ESKESTAD

Hvis du vil vide mere
Emner
JP Explorer

Stednavne
Zimbabwe

Fag
Dansk

Klassetrin
7.-10. klasse