Sitemap | Avanceret søgning |

Kragerne er vendt

Som holdkaptajnen tørt konstaterer: Vi er nået derud, hvor begrebet »Lars Tyndskids mark« giver ny mening.

Publiceret 16-11-1998

UPINGTON D. 13. NOVEMBER

Kragerne er forlængst vendt om, men exploratørerne fortsætter ufortrødent.

På to dage har vi tilbagelagt 1500 kilometer, og terrænnet er nu for alvor goldt og øde. Så sparsom er vegetationen, at rastepladserne skiltes af med et billede af et træ.

Når vi en sjælden gang øjner en modkørende, sidder fotografen klar med kameraet for at forevige øjeblikket. Og i samme sekund vi passerer et skilt i den modsatte side af vejen, vender vi os synkront, for ingen vil gå glip af de sparsomme informationer.

Med sømmet i bund kører vi ud ad grusvejen, der er lagt som en hårfin streg i det flade landskab. Store brune termitboer vokser op af jorden som kæmpemæssige muldvarpeskud og i el-masterne langs vejen hænger overdimensionerede fuglereder, som dagens fører af logbogen helt alvorligt troede var halmballer.

Vi er nået dertil, hvor mobiltelefonen kun rækker sporadisk, og sattelitten atter må tage over. I 37 graders varme render fotografen rundt om bilen for at fange det bedste signal, og alle bryder ud i jubel, når holdkaptajnen endelig er tilfreds med antallet af streger på det avancerede display.

Så ryger den digitale version af logbogen afsted gennem atmosfæren for 15.000 kilometer og et par minutter senere at havne i civilisationen på redaktionen i Viby. Hvis man kan kalde det civilisation.

Den moderne teknologi er da forunderlig?


Forbindelse via satellit
Foto: Mik Eskestad

Landefakta
Sydafrika
Vidste du, at hovedstaden i Sydafrika hedder Pretoria, at landets areal er på 1.219.090 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 49 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Sydafrika

Klassetrin
7.-10. klasse