Sitemap | Avanceret søgning |

Klædt på til eventyr

Vejret er krystalklart med en luft så sprød som champagne og en sol, der kærtegner det kridhvide sand.

Publiceret 11-11-1998

CAPE TOWN D. 11 NOVEMBER

Godt dækket til i sorte lange bukser og en tækkelig skjorte kan dagens logbogsfører ikke lade være med i et nanosekund at sende de letpåklædte, nøddebrune kvinder i strandkanten en misundelig tanke.

Men nu er en tjans på bagsædet af JP Explorer jo langt fra det samme som en uspecificeret udflugt med »Larsen.« Men derimod en temmelig specificeret rejse med de erfarne globetrottere, Eskestad og Thomsen.

Og når de hjemmefra har tilrådet exploratricen at medbringe så lange og varme klæder, at man uden problemer kunne overvintre i en tibetansk bjerglandsby - »for ellers bliver du ikke taget alvorligt, når vi laver interviews« - ja hvorfor så ikke gå i den helt andet grøft.

Så nu er alle lommepengene investeret i det, der efter alt at dømme udgør fotografen og holdkaptajnens standardpåklædning i troperne. En stor, løs khakivest med et sindrigt system af lynlåse og lommer, der nemt rummer både kompas, dolk og læbestift.

Vi er blevet ekviperet i Cape Towns bedste safari-handel, og udstyret med slange-serum og alle tilgængelige former for myggespray er vi nu endelig klar til at drage ud på landevejene.

Efter det lange ophold i den forseglede skibscontainer længes bilen efter igen at få sand og savanne under dækkene. Vi andre kommer unægtelig til at savne kystens fabelagtige udsigter og den friske lugt af hav, der for en stund har overdøvet den værste mandehørm.

Landefakta
Sydafrika
Vidste du, at hovedstaden i Sydafrika hedder Pretoria, at landets areal er på 1.219.090 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 49 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Sydafrika

Klassetrin
7.-10. klasse