Sitemap | Avanceret søgning |

Ankomst til Sydafrika

Sydafrika er ved at få øjne, da vi flyver ind over Cape Town. Det grågrønne Taffelbjerg strækker sig som en doven løve i det flade landskab.

Publiceret 09-11-1998

CAPE TOWN, SYDAFRIKA DEN 9. NOVEMBER

Fra en skyfri himmel spejler solen sit morgenfriske ansigt i det blanke hav, der omkranser denne sydligste spids på det afrikanske kontinent.

Som storken har vi forladt den kolde efterårsregn i Danmark og tilbagelagt mange tusinder kilometer stik syd i fugleflugt.

Vi er belæsset til ørerne.

Ikke fordi den personlige oppakning er værd at skrive hjem om. Stakken med knæshorts og khakiskjorter svandt ind i takt med, at den bærbare PC, skriveblokkene, båndoptager og opslagsværker tog pladsen i den alt for lille pølsetaske.

Og det er mere end svært at argumentere for nødvendigheden af en føntørrer, hovedpude og et par højhælede til fint brug, når det viser sig, at fotografen umuligt selv har plads til både fremkaldervæske, det tunge fotoudstyr og de 200 ruller film.

Bagagens absolutte luksus er de tre nyvaskede soveposer.

Nu skal man som nyslået logbogsfører og eksploratrice naturligvis ikke lægge ud med at afsløre fine fornemmelser. Men på deres varme vej gennem Sahara dannede de dunede poser rammen om indtil flere natlige dampbade for exploratør Ullerup og Ingemann, hvis daglige kost tilmed stod på dadler, brune bønner og andet godt for maven. Det kan umuligt være noget, man skal lægge krop til. Selv ikke som opdagelsesrejsende.

Flyturen har gjort os en smule klatøjede, men solen og varmen får os hurtigt til at glemme nattens barneskrål og krampagtige sovestillinger.

Vi skal hurtigt ned på havnen, hvor køretøjet efter mange dages containersejlads skal slippes løs. For holdets kaptajn bliver det et kærligt gensyn. Thomsen boltede personligt bilen fast, inden den stod til søs fra havnekajen i Ghana.

Vi er klar over den udprægede risiko for, at bilen får et voldsomt kulturchok. Efter mange uger i det nordvestlige Afrika er den nu atter tilbage i civilisationen. For første gang siden Marrakech kan mobiltelefonerne igen modtage ringesignaler.

Vi må nyde det, så længe det varer.


Tjek
Explorer-bilen bliver her tjekket af tolderne, inden den bliver sluppet løs.
Foto: Mik Eskestad

Landefakta
Sydafrika
Vidste du, at hovedstaden i Sydafrika hedder Pretoria, at landets areal er på 1.219.090 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 49 millioner?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Sydafrika

Klassetrin
7.-10. klasse