Sitemap | Avanceret søgning |

Stor hilsen

Tanken om en kop kaffe - brygget på rigtige bønner - er plantet, vandet og så småt begyndt at spire.

Publiceret 23-10-1998

Accra den 23. oktober

Vi forbereder os på et farvel til Burkina Fasos og Ghanas venlige mennesker. Og til varmen, og til insekter vi end ikke anede eksistensen af. Og til bilen, som forlader Ghana i en skibscontainer med kurs mod Sydafrika. Og ikke mindst til pulverkaffen. Farvel.

Hjemrejsen vil tage 18 timer, som vi vil forsøge at dele ligeligt mellem ventesale i Accras, Abidjans og Paris' lufthavn og luftrummet over Vestafrika, Spanien, Frankrig, Tyskland og Danmark. Observeret fra turistklasse.

Selv om vi altså ikke rejser som rockstjerner, kan vi godt opføre os sådan. Ikke at vi har smadret hotelværelser og computere (i manglen på guitarer) eller ladet vandet i potteplanter. Og det nærmeste vi er kommet euforiserende stoffer er den lokale øl - med en alkoholprocent på fem.

Men vi synes ikke, at vi bare kan sætte punktum her i logbogen uden at sende en hilsen og tak til alle dem, der har lagt krop, navn og tale til vores beretninger.

Vi vil gerne sende en hilsen til myggene i Ouagadougou og en stor tak for dennegang til gribbene samme sted.

Vi vil sende de varmeste tanker til ejeren af hotellet i Po, hvor vi blev beværtet med to værelser, syv øl og en cola formedelst 70 kroner. Og til restaurantejeren, der under højlydt kaglen slagtede regionens sejeste høne for at beværte os.

Vi vil sende en hilsen til de danske medicinstuderende, der venligt gav os husly i Tumu - og ikke mindst til deres gedekid, Puma, som følte en stærk erotisk tiltrækning til logbogførerens højre skinneben.

Og vi vil benytte anledningen til at sende en hilsen til Fidel Castro, som vi i 48 timer troede var død - og til manden fra Tumu, der bragte rygtet videre.

I Wa vil vi hilse konen med æggene, som tabte alle 19 i befippelse over at blive fotograferet - men hvis humør blev genoprettet, da vi købte dem alle.

Vi sende en stor hilsen til »Big John« i Obuasi - guldminens altdominerende figur, hvis appetit på livet kun blev overgået af hans appetit ved bordet.

Vi kommer også til at sende en hilsen til akwamuernes høvding, hvis forfædre ikke alene stjal nøglerne til Christiansborg, men også skar guvernørens haser over i processen.

Hvis vi havde fået en guldstatuette eller en grammy for vores indsats her i Afrika, ville vi nu stå og vifte med den og med tårer i øjnene forkynde:

»Tusind tak - vi kunne ikke have gjort det uden Jer.«

Landefakta
Ghana
Vidste du, at hovedstaden i Ghana hedder Accra, at landet er ca. fem gange større end Danmark, og at en af verdens største kunstige søer ligger i Ghana?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Ghana

Klassetrin
7.-10. klasse