Sitemap | Avanceret søgning |

Hyænen, geden og svigermor

Af alle dage på vores opdagelsesrejse i JP Explorer-regi bød denne dog på de største opdagelser af dem alle.

Publiceret 20-10-1998

Akosombo den 20. oktober

I dag var nemlig dagen, da vi tømte bilen fra ende til anden for at tælle tingene op, nu da etapen i Vestafrika nærmer sig sin afslutning.

Og, som fotografen udtrykte det, så har han ikke moret sig så godt, siden han trak vod efter svigermor.

Her stod vi tre mand i Akosombo med udsigt over en af verdens største inddæmmede søer, der ligger fredfyldt og nyder de grønne højdedrags blide kærtegn i det sydlige Ghana.

Her kunne man sagtens stå og blive filosofisk, mens den ene mærkelige ting efter den anden åbenbarede sig for vores øjne i takt med, at kasserne blev tømt.

Ting, som ihvertfald logbogsføreren end ikke anede eksistensen af.

Hvem skulle have troet, at vi blandt meget andet har kørt rundt med fire store schækler, en papegøjetang, et fuldt sæt støddæmpere, en mulitispray, tre selvoppustelige liggeunderlag, tre dåser sardiner i tomat og - ikke at forglemme - en airconditionrem.

Jeg ville på det tidspunkt ikke have undret mig det fjerneste, hvis det næste, der dukkede op på hotellets parkeringsplads, var et spil stangtennis og et volleyballnet. Og så var fotografen ikke engang begyndt at hente de ting frem, som han har erhvervet sig på sin tur gennem ørkenen.

Men vi skulle ikke vente længe.

Pludselig stod han med en afskyelig grønlig stenfigur, der forestiller seks personer i færd med at ro på ryggen af en krokodille. Den købte exploratør Ingemann i Bamako. Prisen var et hundrede franske franc, fortalte han os.

Oprindelig krævede sælgerne 8000 franske franc, men indvilligede i det betragtelige nedslag i prisen, da det gik op for dem, at de ikke kunne overbevise fotografen om, at stenfiguren stammede fra før Kristi fødsel.

Når tre erfarne Afrika-rejsende står der ved deres firehjulstrækker med en kold drik i hånden, svagt svedende, så udveksler vi selvfølgelig erfaringer fra vores mange farefulde rejser her på dette mystiske kontinent.

Exploratør Thomsen fortalte om den nat i Sudan, da han vågnede ved synet af en hyæne, der stak sit frådende gab ind i teltet til ham.

Så var det, jeg besluttede mig for ikke at bore mere i den kendsgerning, at mit mest dramatiske møde med afrikansk dyreliv var et gedekid af hankøn, der følte en usædvanlig stærk amorøs tiltrækning til mit højre skinneben.

Intet nyt om nøglerne til Christiansborg.

Fortsættelse følger i logbogen

Landefakta
Ghana
Vidste du, at hovedstaden i Ghana hedder Accra, at landet er ca. fem gange større end Danmark, og at en af verdens største kunstige søer ligger i Ghana?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Ghana

Klassetrin
7.-10. klasse