Sitemap | Avanceret søgning |

Fidel Castro lever

Farerne lurer overalt. I Ouagadougou, Po, Tumu og i Wa. Overalt. Fornemmelsen har hele tiden pirret de små hår i nakken.

Publiceret 13-10-1998

WA, GHANA, TIRSDAG D. 13. OKTOBER

Vi har været på vagt ved hvert et hjørne i Ouagadougous gader, nedkæmpet myg i Po, rystet skoene for skorpioner i Tumu og dagens fører af logbogen har personligt udtænkt et anti-katastrofeberedskab i Wa.

Men ikke i vores vildeste fantasi havde vi forestillet os, at den alvorligste fare, var faren for at blive vildledt. Derfor er vi i dag istand til at servere en »world exclusive« med eneret for JP Explorers logbog.

Fidel Castro er ikke død - Fidel lever!

Vi havde ellers efterhånden fået overbevist hinanden om, at overbringeren af den oprindelige nyhed om Fidels død - en venlig mand fra Tumu - var troværdig nok. Han sagde, at han havde hørt Ghanas præsident, Jerry Rawlings, holde en mindetale over den store cubanske leder.

Vi vægrede os ved at spørge hjemme på avisen, som vi alligevel relativt sjældent er i telefonisk kontakt med. Men i dag kunne en venlig læge i Po så fortælle os, at det havde han da godt nok ikke hørt noget om.

Som udgangspunkt for vort fortsatte verdensbillede vil vi således fremover - indtil det modsatte er bevist - betragte Fidel som levende. Og trække den skål, vi drak for ham i Tumu, tilbage.

En E-mail har iøvrigt overbevist os om, at det er en livslang farefuld færd at være explorateur.

Ex-exploratuer Ullerup, der i over 30 dage har modstået insektangreb og varmegrader på op til 61 grader - for slet ikke at tale om næsten 7000 kilometer i bil gennem Sahara, er kommet til skade. Det skete, da han hjemme i Paris skulle vise sine børn, hvordan man fanger en kamel. Han har nu armen i gips.

Og fotografen døjer med en betændt albue som følge af et insektbid - af os selv diagnosticeret som en skorpion. Nattesøvnen blev ødelagt af en regnstorm af bibelske dimensioner. Larmen af regn og storm var så gennemtrængende, at en fra holdet stod op for at tjekke, at vores udstyr var i sikerhed. En anden sikrede sig, at vandet ikke løb ind på værelset. Personligt lå jeg og udtænkte en katastrofeplan.

Kontinentet her er så fremmedartet, at jeg ikke følte mig kompetent til at udelukke risikoen for en tornado eller en orkan. Og da jeg har læst, at de, som overlever naturkatastrofer, er dem, som har en klar plan, besluttede jeg mig for i værste fald at sætte mig ind i skabet med madrassen over hovedet.

Det bliver helt rart at køre mod syd. Mod opfyldelsen af vores mission. Vi skal finde nøglerne til Christiansborg. Vi har hørt noget om, at en stamme kaldet Akwamuerne har dem.

Fortsættelse følger i logbogen.

Landefakta
Ghana
Vidste du, at hovedstaden i Ghana hedder Accra, at landet er ca. fem gange større end Danmark, og at en af verdens største kunstige søer ligger i Ghana?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Ghana

Klassetrin
7.-10. klasse