Sitemap | Avanceret søgning |

Explorateur på prøve

Der findes dage, da man føler sig mere rødhåret end ellers. Dagen, da vi lander i Ouagadougous internationale lufthavn for at afløse Explorer-veteranen Ullerup, er en af dem.

Publiceret 07-10-1998

OUAGADOUGOU, BURKINA FASO, ONSDAG D. 7. OKTOBER

I Anders And-bladene er Ouagadougou placeret ved verdens ende.

Fornemmelsen af at være fremmed er da også så påtrængende, at denne dagens nye rødhårede fører af logbogen helt holder op med at fundere over, hvorfor et land, hvor 80 procent af befolkningen er analfabeter, egentlig har valgt at kalde hovedstaden for Ouagadougou.

Påtrængende er også fornemmelsen af fra første øjeblik at svømme i et hav af sælgere så ihærdige, at de kunne inspirere Jehovas Vidners dørstemmere til jobtræning på udvidet niveau.

Der findes også dage, da man føler sig lidt mere ydmyg end normalt. Dagen, da vi møder explorateur Ingemann og explorateur Ullerup, er en af dem.

Nogenlunde sådan må de nye unge amerikanske soldater have følt det, da de landede i Vietnam til veteranernes ligegyldige blikke. Veteraner, der vidste, at det først kunne betale sig at regne med de nye kollegaer, når de havde overlevet de tre første uger...

Og helt ærligt.

Hvem gider også høre på, hvor irriterende det er at sidde og vente to timer i et fly, fordi en manglende passager og et stykke overskydende bagage har skabt mistanke om en bombetrussel? Når man selv i løbet af de seneste 30 dage i brændende hede har siddet fast i mudderhuller i timevis, er blevet overfaldet af en sværm af tægelignenede insekter og forresten lige har smadret forruden på den højt besungne Explorer-bil med et reservedæk?

Ud fra den betragtning lader »Explorateur på prøve« Thye-Petersen og »Exploratuer på prøve« Thomsen ventetiden i flyveren forblive vores første lille hemmelighed.

Når vi nu alligevel godt kan se, at den eneste bombe på turen hidtil, er den bombe, der er placeret under vores respektive forhold - i skikkelse af de overordentligt smukke sorte kvinder, som frekventerer hotellets lobby.

Nu er fuldbefarne Ullerup så vendt hjem, og selv om han er korrespondent i Paris, kan man vel ikke udelukke, at han tager til Danmark på et tidspunkt.

Vi andre kan konstatere, at vi er kommet til et land, hvor folk er fattige, vejene elendige, gribbe sidder på lygtepælene og de eneste, der er mere aggressive end sælgerne, er myggene.

Til gengæld har vi forladt et land, hvor erfarne iagttagere vil kunne konstatere, at der findes mennesker, som kan finde på at bruge 7000 kroner på en nummerplade med påskriften »ELSEMUS.«

Og hvad er så egentlig værst?

Landefakta
Burkina Faso
Vidste du, at hovedstaden hedder Ouagadougou (udtales wah-gah-doo-goo), at landets areal er 274.000 km², og at befolkningen er på mere end 15,7 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Burkina Faso

Klassetrin
7.-10. klasse