Sitemap | Avanceret søgning |

Våde ørkendrømme

Forestil dig, at den sovepose, du ligger på, begynder at skvulpe. At vandet begynder at løbe ud af den T-shirt, du har valgt til hovedpude. Og at dine underbukser er drivvåde, selv om du ikke har tisset i dem.

Publiceret 29-09-1998

Sydlige Sahara, mandag d. 28. september

Sådan er nogle nætter i Sahara.

Her er hypertropisk hot. Vi har købt et termometer, som går til 55 grader. Det var for optimistisk. Det banker i skrivende stund mod loftet. Selvfølgelig er det i solen, for her er ingen skygge.

Det er svært at sove under de forhold, men det er endnu sværere at arbejde. Vores rullende kontor minder klimatisk om et tropehus, og lyset i ørkennatten tiltrækker alle umulige insekter.

Slangespor er her få af, men gule og brune larver og store sorte biller vrimler om nattelejet. De værste er de små sataner, der er i stand til at trænge igennem de myggenet, vi hænger på de åbne ruder.

Vi har repareret tagbagagebæreren, den billige udgave fra BR Legetøj, nødtørftigt med gaffa-tape og ståltråd. Beslagene knækker i svejsningerne på grund af rystelserne.

En betjent advarer om, at vi risikerer at møde ukontrollerede og bilglade medlemmer af det krigeriske tuareg-folk længere fremme på ruten. Vi har derfor forberedt to grab-and-run tasker. En med seks liter vand - det rækker ikke langt her - og en med en satellittelefon, vigtige dokumenter og nødraketter. Vi forestiller os lidt naivt, at en nødraket vil nedkalde onde ånder over biltyve, så de opgiver deres foretagende.

Hvis det ikke virker, har vi en lille pose med ukrudt fra en klog mand i Senegal, som vi kan brænde af, hvis problemerne skulle blive for store. Og vi er bevæbnet til tænderne med en dåse peberspray, som ifølge varedeklarationen kun må bruges mod hunde.

Vi har på to dage kørt 750 km og når forhåbentligt længere, inden mørket falder på. Vi er på vej mod Nema, hvorfra vi dejer ned mod Mali. Som de siger på serbisk, når vejen ligger problemløs foran. Nema problema. I dag hedder hun Nema.

Hvis du vil vide mere

Stednavne
Mauretanien

Klassetrin
7.-10. klasse