Sitemap | Avanceret søgning |

Paris-Dakar

Sponsor søges: Eventyrer med solid økonomisk udstråling og et potent køretøj søges til rallyet Paris-Dakar af to yngre exploratører med stor afspadseringspukkel.

Publiceret 17-09-1998

Ingenmandsland i Sahara onsdag den 16. september kl. 19.51

Sahara går direkte i blodet. Vi er blevet forført. Der går drengerøv i turen de mange kilometer gennem ingenmandsland mellem Vest-Sahara og Mauretanien. Vores nye ørkenvenner ligger hårdt ud og kører om kap med os gennem bløde sandklitter, stenede sandsletter og noget, der i tidernes morgen var en asfaltvej.

Men det er ikke nok. Vi vil helt derud, hvor der kun er sand og ingen asfalt hele horisonten rundt, og hvor de eneste spor stammer fra vores egne ørkendæk.

Turen med konvoj har været lang, varm, sandet og vidunderlig. Vi har brugt vores medbragte telt for første gang, men det er en længere historie.

Lige nu sidder vi fast på sjette time i indrejsekontrollen til Mauretanien. Her kæmper guider med stor ihærdighed om de få eventyrere, der kommer over grænsen. En har en campingplads med varmt vand, en anden har en bank, der kan veksle penge.

Vi behøver vel ikke fortælle, at solen skinner. I dag har vi monteret to sorte Sahara-turbaner som gardiner og fundet en solskærm til forruden. Den er prydet af tre små dalmatiner-hvalpe, som kamelerne er meget interesserede i.

Med sand i øjne og ører skruer vi op for Sheryl Crow og teksten: »No one said it would be easy. But no one said it would be this hard.«

Den første, der overhaler os i Sahara, er vores nye ven, Max fra Marseille, i en udtjent gammel Peugeot 504. Men også det er en længere røverhistorie, som må vente til senere.

I dag kalder vi bilen for Mad Max.


Max fra Marseille
Foto: Carsten Ingemann

Hvis du vil vide mere

Stednavne
Mauretanien

Klassetrin
7.-10. klasse