Sitemap | Avanceret søgning |

Sand, sand og atter sand

Hvis det var sand, der var årsag til vores gnidninger i går, har vi fået alle argumenter for at fortsætte.

Publiceret 12-09-1998

Laayoune, lørdag den 12. september, 18.23

Der er absolut ikke andet, og det trænger ind overalt. Netop, da vi havde trukket stjernehimlen over os i et beduintelt udenfor Tindouf i Algeriet, rejste stormen sig og gjorde natten til endnu en stor oplevelse.

Det stod lidt sløjt til med de mavedansende beduinkvinder. Derimod fik vi sand til natmad. Det knaser stadig i tænderne, det kniber med at høre o.s.v. Sand overalt. Sand, sand og atter sand.

Vi havde hørt, at det er frostvejr i Sahara om natten. Det passer ikke. Vi er hyldet i sved nat og dag, og vi fatter ikke, at vi endnu ikke har tabt adskillige kilo.

Men Saharawiernes gæstfrihed er stor. Overalt bliver vi budt på sukkersød te og nødder. Vi spiser dadler til forret, drikker gedemælk af store kar, spiser cous-cous og ged med fingrene og vælter os i frugt bagefter. Det er et hårdt job at være exploratør, men nogen skal jo gøre det.

På vej hjem i det russiske Antonov transportfly ser vi ned på det landskab, som 110 danske soldater efter planen sendes ned til, hvis Sahara-folket en dag slutter fred med Marokko. Vi flyver hen over den 1300 km lange sandvold med minefelter og faldgrave, som marokkanerne har bygget ned gennem ørkenen for at holde saharawiernes ørkenkrigere i Polisario-bevægelsen ude af det besatte Vest-Sahara.

I Laayoune genfinder vi Ørkenpilen, som vi i dag kalder Desert Storm.

Hvis du vil vide mere
Emner
Dagligliv

Stednavne
Vestsahara

Fag
Geografi

Klassetrin
7.-10. klasse