Sitemap | Avanceret søgning |

Fodbold-viden et 'must'

Kl. fem bryder vi op fra vores berbiske familie i en landsby udenfor Guelmin, hvor vi har svedt os igennem en varm nat på et par tæpper.

Publiceret 10-09-1998

Torsdag den 10. september klokken 21.37

Vi navigerer ad støvede spor ud i natten mod fast vej og kører stik syd mod Laayoune, hovedstaden i den marokkanske del af Vest-Sahara,

Betjentene ved kontrolposten ind til det kæmpemæssige besatte ørkenområde er flinke - og gale med fodbold. Sport er et universielt sprog. De kender Laudrup og husker Elkjær Larsen.

Bag de sidste bjergformationer åbenbarer ørkenen sig. Enorm, gold og stenet. Vi vælger et spor gennem sandet og kører fast. Vi genfinder hurtigt den asfalterede vej. I dag er der ikke tid at spilde til pjat.

I de kommende dage får vi næppe brug for hovedværket i det mobile bibliotek, »How to shit in the woods.« Træer er en undtagelse i ørkenen. Til gengæld er her masser af kameler.

Angie møder ikke mange landsmænd på vaskebrættet af en vej. Her kører flest Landrovere af den gode gamle ukonfortable 109-model. Landcruiseren er tørstig, men den er endnu ikke blevet overhalet i Sahara. I dag kalder vi den Ørkenpilen.

På en uge i Afrika har vi nu kørt 2150 kilometer. Med en kølig brise fra havet ligger temperaturen behageligt på 28 grader, da vi ved middagstid rykker ind i Laayoune for at begynde arbejdsdagen.


Vestsahara
Foto: Carsten Ingemann

Hvis du vil vide mere

Stednavne
Vestsahara

Klassetrin
7.-10. klasse