Sitemap | Avanceret søgning |

Farvel til Rick's Cafe Americain

Vi skrev i går, at Humphrey Bogarts cafe i Casablanca hed Rick's Bar.

Publiceret 09-09-1998

tirsdag den 8. september

Den hed Rick's Cafe Americain. Om det var den, vi fandt, kan endnu ikke afsløres, men morgenmaden stod på kodymagnyler og kaffe.

Explorer-bilen har vakt opsigt i den marokkanske storby. Når Sam fører sig frem med alt sit lir af radarer, jerrycans og ørkendæk, er der ingen, der tør passe på ham om natten.

Først på den fjerde P-plads udenfor vores sidegadehotel med kakerlakker i sengetøjet accepterede Ali at våge over ham mod en ekstra dagløn.

Turen gennem et landskab med støvede stepper, palmelunde og beduintelte er begyndt at gå i blodet. På hotellerne skriver vi os nu ind som explorateurs - opdagelsesrejsende.

Vi synes, at bilen er lidt for nuttet til at hedde Sam. Det skal vist hedde Ingrid. Vi har købt gaver til hende. To duftende berberhalskæder i tørret eukalyptus og et lille smykkeskrin i sølv.

»Du har lige gjort din livs forretning,« forsikrede Mohamed med et smil bredere end Ingrids kølergrill. Så tog han bussen til byfest i nabobyen.

Temperaturen har rundet de 40 grader, og vi har sat kurs sydover fra Casablanca.

Landefakta
Marokko
Marokko ligger i Nordafrika mellem Algeriet og Vestsahara, med kystlinie til det nordlige Atlanterhav og Middelhavet. Hovedstaden hedder Rabat.
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Marokko

Klassetrin
7.-10. klasse