Sitemap | Avanceret søgning |

Stadig tørvejr i Marokko

Alle veje fører til Kairaouine-moskeen i Fes, siger et gammelt Fassi-ordsprog. Moskeen blev grundlagt i år 857 af en rig kvindelig flygtning fra Tunesien og har plads til 20.000 bedende.

Publiceret 06-09-1998

Rabat, søndag den 6. September 1998 klokken 21.48

Derfor er det lidt pinligt, at vi ikke kan finde bare en af de 14 indgange til moskeen i medinaens labyrint af smalle gyder. Nu ligner vi jo ellers beskedent sagt Indiana Jones, lugten er i hvert fald god nok, og de marokkanske kvinders varme blikke bekræfter vores forestillinger.

Men Mohamed viser vej. Han hedder Couscous til efternavn, er ti år og ikke større end hash for en skilling, og han går i koranskolen en gang om ugen.

Kæmpe-moskeen er et af de ældste universiteter i verden, forklarer han og inviterer os så på en rejse til middelalderen. Vi hilser på dadelsælgeren, håndtatovøren, hennahandleren, gravstensgravøren, æseltaxichaufføren, kobbersmeden og tæpperhandleren.

Vi kan ikke få nok og ankommer først sent søndag til hovedstaden Rabat. Det er stadig tørvejr i Marokko. Dagtemperaturen sniger sig over de 38 grader. Efter strabadserne på hashens hovedvej overvejer vi at omdøbe bilen fra Fattigma Morgana til Rasmus Klump

Landefakta
Marokko
Marokko ligger i Nordafrika mellem Algeriet og Vestsahara, med kystlinie til det nordlige Atlanterhav og Middelhavet. Hovedstaden hedder Rabat.
Landeportræt
Hvis du vil vide mere
Emner
Dagligliv

Stednavne
Marokko

Fag
Geografi

Klassetrin
7.-10. klasse